Dammer Jur van Ginkel gaat met BDSV vol voor de titel.
Dammer Jur van Ginkel gaat met BDSV vol voor de titel. foto van 't Land

‘Titel moet echt wel kunnen’ voor dammers BDSV

11 mei 2022 om 12:19 Overig

BARNEVELD Nog één te gaan en de titel is binnen voor de dammers van de BDSV (Barneveldse Dam-en Schaakvereniging). Het eerste team bindt morgen de strijd aan met BDV Brummen en een zege volstaat voor het kampioenschap. In gesprek met topscorer Jur van Ginkel. ,,We wisten dat we bovenin mee zouden kunnen draaien, maar een titel is toch net wat anders.”

De kroon op het werk in de Gelderse eerste klasse, dat moet het zijn morgenavond. Van Ginkel kijkt alvast hoopvol vooruit. ,,We spelen tegen BDV Brummen en een zege volstaat. Na de overwinning van DES Lunteren afgelopen weekend staan we virtueel tweede maar we hebben dus nog die wedstrijd van donderdag (morgen) tegoed.” 

CRUCIALE ZEGE Met DES is meteen een opponent genoemd waar een cruciale overwinning op geboekt werd afgelopen maand. Van Ginkel onderstreept het haast doorslaggevende karakter van die zege. ,,Ze stonden de hele tijd boven ons en wij versloegen ze in een rechtstreeks duel met 8-4 waardoor we de koppositie overnamen. Maar het niveau ligt heel dichtbij elkaar. Feit is dat tegen Brummen dus echt alleen de winst telt, anders gaat Lunteren er alsnog met de titel vandoor.”

Het is al met al een grillig seizoen geweest, zo weet de topscorer. ,,Mooi natuurlijk dat ik de meeste punten heb binnengehaald tot nu toe met mijn 9 uit 6. Verder liepen de wedstrijden soms wat raar. We kwamen in sommige partijen heel goed weg en bij andere partijen juist weer andersom. En dat ik topscorer ben, ja, dat is best onverwacht en leuk.” 

De 63-jarige damliefhebber, die zijn brood verdient als chauffeur bij Van Reenen Transport, is alweer 45 jaar lid van de BDSV. ,,Een soort half jubileum dus, op naar de 50, dat is duidelijk. Ik heb het er nog altijd naar mijn zin, maar pijnlijk is nog wel het helaas nog altijd dalende ledental, waar jammer genoeg ook meerdere clubs mee te maken hebben. Jongeren en ouderen, meld je dus aan bij de BDSV!”

Voor het zestal van BDSV - naast Van Ginkel spelen Evert van de Pol, Bram Cysouw, Ap van Ingen, Matthias de Kruijf en Paul Wijninga in het eerste - rest niets anders dan de titelstrijd. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we het morgen gaan redden,” zo sluit de Terschuurder af.

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie