Van links naar rechts de Taekwon-Do leraren van Sin-im, Jasper Knaack, Marjolijn van der Boon-Klarenbeek en Marc van der Boon.
Van links naar rechts de Taekwon-Do leraren van Sin-im, Jasper Knaack, Marjolijn van der Boon-Klarenbeek en Marc van der Boon. Sin-im

‘We hebben oog voor elk kind’ bij nieuwe sportschool Sin-Im

17 september 2020 om 09:52 Overig

STROE Taekwon-Do school Sin-im in Stroe is zaterdag feestelijk geopend. Alle ouders van leerlingen waren uitgenodigd om (op 1,5 meter afstand) de les van hun kind (eren) bij te wonen. Naast lekkernijen, waren het uitpakken van de cadeaus van de leerlingen en de onthulling van het nieuwe welkomstbord hoogtepunten van de viering.

Oprichtster Marjolijn van der Boon-Klarenbeek kijkt met veel plezier terug op de voor hen ‘heuglijke’ dag. ,,De leerlingen en wij, de leraren, hebben enorm genoten”, vertelt ze stralend. Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingssport, waarbij vooral de mentale houding belangrijk is. ,,Taekwon-Do is dus geen vechtsport, maar leert je technieken om je te verdedigen. Vooral zelfvertrouwen is belangrijk om bijvoorbeeld niet het doelwit te worden van pestgedrag”, licht Van der Boon-Klarenbeek toe.

KEUZE NAAM De gesprekspartner legt verder uit waarom er voor deze naam is gekozen. ,,We hebben bewust voor de naam Sin-im gekozen. Dat is Koreaans voor ‘vertrouwen’. Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen met vertrouwen door het leven kan. In onze lessen werken wij hard aan zelfvertrouwen en vertrouwen in de mensen om je heen. Elk kind is uniek en we hebben oog voor elk kind.”

ERVARING Van der Boon-Klarenbeek en de twee andere Taekwon-Do leraren van de school, waaronder haar man Marc, hebben minimaal de zwarte band en jaren ervaring in lesgeven. ,,Hoewel de techniek belangrijk is, staat plezier en het kind centraal” benadrukt ze. ,,We willen dat iedereen met een glimlach de zaal uit gaat.” De gesprekspartner is in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool.

Op de vraag of het niet vermoeiend is om naast haar werk in haar vrije tijd ook les te geven, schudt ze resoluut haar hoofd en lacht: ,,Wij krijgen juist enorm veel energie van lesgeven. Geen les is hetzelfde, de leerlingen zijn erg enthousiast en ze luisteren enorm goed. Dat plezier centraal staat, geldt dus ook voor ons.”

WEBSITE De lessen van Sin-im zijn zaterdag in De Hofstee in Stroe. Voor meer informatie, kan de website sin-im.nl worden bekeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie