Afbeelding
Via Henk Minnen

Domper voor Henk Minnen

30 augustus 2020 om 21:13 Overig

HARSKAMP ,,Een domper.’’ Dat was de conclusie van Henk Minnen over het vierde raceweekeinde van het KNMV Open 125CC in Veldhoven.

,,Bij de trainingen op vrijdag hadden wij direct grip problemen. Wij wisten dat in orde te krijgen. Zaterdagmorgen hadden wij nog wat veranderd aan het rijwielgedeelte om meer grip te creëren’’, blikte de Harskamper terug.

,,De aanpassing hielp. Bij de eerste kwalificatie zaten we met een zesde plaats te ver achter de kopmannen. Bij de tweede wist ik mijn tijd nog met een halve seconde aan te scherpen. Maar dat deed de concurrentie ook. Daardoor een zevende startplek.’’

,,Met een nieuwe band met een andere compound en structuur hoopten wij dat de grip problemen definitief zouden zijn verholpen. In de eerste race voelde de band goed. Ik kon eindelijk pushen. Na een goede start kwam ik in een groep van drie terecht, die streden om plaats drie. Helaas kreeg ik motorproblemen, waardoor ik de motor aan de zijkant moest neer zetten’’, baalde Henk Minnen.

,, Terug in het paddock begonnen wij met sleutelen. De schade was zo groot dat wij ook de tweede race niet konden starten. Dit was een grote domper voor ons als team. Maar wij gaan er alles aan doen om over twee weken weer aan de start te staan in Staphorst’’, houdt Henk Minnen de moed er in.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie