Ongeval op de Bouwheerstraat.
Ongeval op de Bouwheerstraat. Aber Media

Auto schept plotseling overstekende fietser in Barneveld

28 mei 2022 om 09:08 Ongeval

BARNEVELD Op de Bouwheerstraat ter hoogte van de oversteekplaats tussen de Koterweg en de Haanschotenstraat in Barneveld is vrijdagavond een fietser geschept door een automobiliste. De jongeman, die volgens getuigen met zijn hoofd op de stoeprand terecht was gekomen, was door de klap enigszins gedesoriënteerd.

Na te zijn behandeld door ambulancemedewerkers, is het slachtoffer met onder meer hoofdletsel voor verder onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de personenauto bleef ongedeerd. De aanrijding ontstond rond 23.25 uur toen het slachtoffer met nog twee fietsers vanaf de Haanschotenstraat de Bouwheerstraat wilde oversteken. Zijn twee metgezellen stopten voor een aankomende auto maar de jongeman reed door, met de aanrijding tot gevolg.

De jongen verklaarde later aan de politie dat hij gedronken had. De gebruikelijke blaastest bij een ongeval wees uit de de bestuurster van de personenauto niet had gedronken. Eén rijbaan van Bouwheerstraat werd tijdelijk afgesloten door het ongeval. De politie nam enkele verklaringen op en maakte proces-verbaal op. Na telefonisch overleg met de specialisten van de Verkeersongevallenanalyse is besloten geen verder onderzoek in te stellen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie