Uitgave BDU wint Wandeltrofee 2014

4 maart 2014 om 00:00 Ondernemend

BARNEVELD - De wandelroutegidsen 'Het Watersnoodpad' en 'Kroeglopers' zijn de winnaars van de Wandeltrofee, de onderscheiding voor de 'Wandelroute van het Jaar 2014'. Het is voor het eerst dat deze trofee gedeeld moet worden. ,,Het Watersnoodpad, uitgegeven door BDUmedia, heeft het origineelste thema dat zeer aanspreekt en op een goede manier is uitgewerkt", vermeldt het juryrapport. Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs namen de initiatiefnemer van het Watersnoodpad Theo Klanke (KNBLO-NL) en Johanneke Smits-van Grootheest (BDUmedia) de wandeltrofee voor Het Watersnoodpad in ontvangst.

Het Watersnoodpad is 154 kilometer lang en loopt over Schouwen-Duiveland. Het pad bestaat uit tien etappes van bijna zeven tot twintig kilometer. Vanuit Zierikzee loopt het pad via het Watersnoodmuseum naar Bruinisse en Brouwershaven en vandaaruit naar Burgh-Haamstede. Via Neeltje Jans loopt het pad weer terug naar Zierikzee. Het themapad voert langs vele littekens van de Ramp.

Het Watersnoodpad is ontwikkeld door regio Brabant-Zeeland van KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) in samenwerking met de Stichting Landschapsbeheer Zeeland en het Watersnoodmuseum. Het Watersnoodpad is een uitgave van BDUmedia in samenwerking met KNBLO-NL en is verkrijgbaar bij elke boekverkoper.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie