Ton's Hairstyling op plek Kapper Leeuwis

4 maart 2014 om 00:00 Ondernemend

BARNEVELD - Ton Leeuwis opent vandaag aan de Langstraat 11 de kapperszaak Ton's Hairstyling. ,,Voorin de winkel op de herenafdeling staat het oude heren kappersmeubel, compleet met scheerkwast en scheerzeep en tal van oude attributen, waarmee mijn vader jarenlang gewerkt heeft. Hierachter verrees een totaal nieuwe damesafdeling," aldus Ton (52).29

,,Na het plotseling overlijden van mijn vader Evert in 1988, hebben mijn moeder en twee zussen tot 1999 de dameskapsalon nog voortgezet. Daarna stond de winkel tot nu toe leeg," zegt Ton.

,,Ik ben in dit pand geboren als achtste van tien kinderen. Daarom heb ik vele herinneringen liggen in deze buurt. Vijf van de tien kinderen van mijn ouders kwamen in het kappersvak terecht. Ik heb zelf nog wel even in de zaak van mijn vader gewerkt, maar ging al snel bij mijn broer in Nijkerk aan het knippen. Op de vervolgopleiding voor het ondernemersdiploma in Arnhem leerde ik Jenny kennen. Wij zijn getrouwd en begonnen 25 jaar geleden samen een kapperswinkel in Renswoude. Zij was er voor de dames en ik knipte de heren. Onze winkel in Renswoude staat in de weg voor de herinrichting van het Dorpshart, dus moet deze tegen de vlakte. Tot 1 juli zijn we daar nog in bedrijf''.

De winkel van zijn ouders staat op een prachtige locatie tegenover het standbeeld van Jan van Schaffelaar. Jenny (49): ,,Er was al jaren geen onderhoud aan het pand gepleegd. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en zelf een groot deel van de renovatie ter hand genomen. In totaal hebben we sinds oktober vorig jaar 80.000 kilo steenpuin gesloopt. Met een grijze tegelvloer en glad gestuukte wanden hebben we nu een strakke zaak, waarin nostalgische elementen met planken van het dakbeschot terug te vinden zijn. We houden erg van oude spullen. Daarom richten we de vroegere deel, waar het nu nog een ravage is, later in voor de verkoop van antieke spulletjes. Sinds vorige week wonen we met onze vijf kinderen boven de winkel. Ook dit deel van het pand is helemaal op de schop gegaan. Vanaf morgen hebben we twee kapperszaken. Veel mensen kijken hier in de Langstraat even naar binnen. Toen Ad Guldie, tot vanavond nog voorzitter van Plaatselijk Belang, langs kwam hebben we hem als eerste van onze Barneveldse klanten geknipt. Ook hier blijven Ton en ik dezelfde verdeling houden. Hij de heren en ik de dames. We houden de modetrends en onze productkennis bij door het volgen van cursussen. En willen na afspraak ook nog in de avonduren knippen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie