High tea bij Brood & Zoets brengt € 440 op voor 1We Riksja project

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Het was zondag 9 februari twee keer volle bak bij Brood & Zoets in Amersfoort. In de lunchroom vond in twee rondes een speciale high tea plaats. Het ‘theekransje’ voor het goede doel bracht in één dag maar liefst € 440 op voor 1We - Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl.

Het was een high tea om je vingers bij af te likken. Met de lekkerste soorten thee, sandwiches, quiches, broodjes, brownies en scones met jam. Alles vers, huisgemaakt én voor het goede doel. Van de opbrengst van € 440 krijgt een gezin in Bangladesh een 1We Riksja. Met deze fietstaxi kan de familie een structureel inkomen verdienen. Hierdoor is het gezin in staat om de armoede te ontvluchten en de kinderen naar school te laten gaan.

Kippen

Daarnaast kunnen er nog eens 18 kippen worden gedoneerd aan verschillende kansarme gezinnen. De verkoop van de eieren levert deze families extra inkomsten op. “Dat we met de high tea zo veel gezinnen een betere toekomst kunnen geven, is helemaal geweldig”, vindt Sanne Vermeulen, eigenaresse van Brood & Zoets. “Een betere start van ons driejarig bestaan kan ik me niet bedenken. Dit is absoluut voor herhaling vatbaar.”

Heuse riksja

Pal voor de deur van Brood & Zoets aan de Mooierstraat 3 stond tijdens de high tea een heuse 1We Riksja uit Bangladesh. Voor de deelnemers werd het project hierdoor ook echt tastbaar. Menig bezoeker nam even plaats op de fiets voor een kleurrijke foto. Kijk voor een sfeerimpressie op: www.facebook.com/EenWereldIdee. Meer informatie over de 1We Riksja’s en de 1We Kippen: www.1We.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie