Ook kinderen hielpen mee met dragen.
Ook kinderen hielpen mee met dragen. Gemeente Barneveld

Kootwijkerbroek krijgt er duizenden struiken en honderden bomen bij

5 december 2022 om 08:59 Natuur en milieu

KOOTWIJKERBROEK Dankzij subsidie van de provincie Gelderland en de gemeente Barneveld wordt het buitengebied van Kootwijkerbroek verrijkt met bijna 23.000 struiken, ruim 200 hoogstamfruitbomen en 160 andere bomen.

Wethouder Bennie Wijnne en directeur Arjan Vriend van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) kwamen zaterdag naar een terrein aan de Kootwijkerdijk, waar ze rond negen uur de eerste struiken overhandigden aan bestuurslid Reijer van de Kuilen van Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek. Daarna was het tot twaalf uur een komen en gaan van auto’s met aanhangers.

Drieënvijftig bewoners van het buitengebied doen mee aan ‘Kootwijkerbroek in het groen’. De struiken en bomen worden gebruikt voor vogelbosjes, boomgaarden, hagen en houtsingels op eigen terrein. 

,,Door aanplant van streekeigen soorten wordt het landschap weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het erf en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan’’, aldus Stichting Landschapsbeheer Gelderland. 

Wethouder Bennie Wijnne (midden), directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en bestuurslid Reijer van de Kuilen van Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek.
Een komen en gaan van auto's met aanhangers.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie