PREMIUM ARTIKEL

Gemeente Barneveld trekt 667.000 euro uit voor ‘prachtige projecten’

Maatschappelijk
Foto: Wouter van Dijk
5 dec 2022, 14:14
Met een deel van het Innovatie Budget Sociaal Domein wordt in Museum Nairac een programma gemaakt voor mensen met dementie.
Met een deel van het Innovatie Budget Sociaal Domein wordt in Museum Nairac een programma gemaakt voor mensen met dementie.
BARNEVELD

Activiteiten in de wijken Zuid II en Oldenbarneveld waar kinderen leren goed voor zichzelf en andere te zorgen, een opleiding Woonhulp voor mensen met een beperking om uiteindelijk mee aan de slag te kunnen in de ouderenzorg of een project waarbij mensen met financiële problemen op een laagdrempelige manier met een buurtbewoner over hun problemen in gesprek kunnen gaan. Deze en nog vier andere projecten binnen het sociaal domein krijgen van een jury een deel van het Innovatiebudget Sociaal Domein van de gemeente Barneveld. In totaal was er 667.000 euro te verdelen.

,,Stuk voor stuk zijn het prachtige projecten”, zegt Ben Oorsprong van de onafhankelijke Adviesraad Sociaal Domein Barneveld. ,,Geweldig om te zien hoe gedreven inwoners en organisaties ons wilden overtuigen van hun innovatieve plan en hoe hun plan aan ons presenteerden.”

Deel dit artikel via:









advertentie