PREMIUM ARTIKEL

‘Den Haag is uit op sanering pluimveesector in Gelderse Vallei’

Maatschappelijk
Foto: anp / Sander Koning
29 nov 2022, 21:00
Politiek Den Haag is uit op een forse sanering van de pluimveehouderij in de Gelderse Vallei.  Dit stelt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).
Politiek Den Haag is uit op een forse sanering van de pluimveehouderij in de Gelderse Vallei. Dit stelt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP).
BARNEVELD/NIJKERK

Politiek Den Haag is uit op een forse sanering van de pluimveehouderij in de Gelderse Vallei en doet dit onder meer op basis van een rapport dat ‘politiek wordt misbruikt’.  Dit stelt de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), die maandag in Nijkerk een drukbezochte avond organiseerde over het Nationaal Plan Landelijk Gebied (NPLG) van de ministers Adema (Landbouw) en Van der Wal (Natuur en Stikstof).

In congrescentrum De Schakel in Nijkerk waren zo’n honderd bezorgde pluimveehouders aanwezig. Ook online werd de bijeenkomst door vele kippenboeren gevolgd. Volgens de vakbond grijpen de ministeries alles aan om de (pluim)veehouderij te laten krimpen in de Gelderse Vallei, met name op het gebied van stikstof en het risico op zoönoses: infectiezi..

Deel dit artikel via:









advertentie