Afbeelding
..

‘In actie tegen armoede in Barneveld’ zoekt vrijwilligers

5 oktober 2022 om 08:14 Maatschappelijk

BARNEVELD De stuurgroep van ‘In actie tegen armoede in Barneveld’ is deze week uitgebreid met Peter Lamberts, oud-voorzitter van de VVD in Barneveld. Daarmee is de leemte die was ontstaan door het overlijden van Aat Barendregt weer opgevuld met iemand die ook een verleden heeft in de Barneveldse politiek.

,,We sluiten niet uit, dat er nog meer mensen bij zullen komen. Niemand en dus ook wij niet had kunnen voorzien, dat de problematiek van armoede en/of schulden zo zou escaleren, terwijl die eigenlijk al ernstig was een jaar geleden. Maar met de komst van Peter denken we weer een kritische denker te hebben gevonden, die Maarten Schipper en mij echt met een duidelijke eigen mening komt versterken”, vertelt Willem Massier. 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT ,,En vanwege die escalatie willen we ook graag doorpakken. Daarom zijn we op zoek naar mannen en vrouwen die zich als vrijwilliger willen gaan inzetten om in gesprek te komen met mensen met financiële problemen. En dan in de eerste plaats door gewoon te luisteren. Want hoe gek het misschien ook klinkt, volgens deskundigen is het allergrootste probleem niet alleen het gebrek aan voldoende geld, maar vooral het gevoel, dat je er niet meer bij hoort. Het gevoel dat je buitengesloten bent van de samenleving. Dat veroorzaakt een immense en continu aanwezige stress. We willen een luisterend oor bieden en ook in praktische zin  kunnen helpen. Want er wordt in Barneveld ontzettend veel steun geboden.”

VERVOLGACTIE ‘In actie tegen armoede in Barneveld’ is een burgerinitiatief dat ongeveer een jaar geleden werd gestart. Van eind november 2021 tot juni dit jaar werden er gesprekken in de Barneveldse bibliotheek gevoerd. Eind juni werd een door meer dan tweehonderd handtekeningen ondersteund plan aangeboden aan wethouder Van Daalen. ,,Daar wordt momenteel aan gewerkt samen met de gemeente.’’ Het vrijwilligersteam is volgens Massier belangrijk om op meerdere plaatsen in de gemeente informatiepunten op te zetten. ,,En vandaar is het plan om alle initiatieven binnen de gemeente te verbinden met elkaar, zodat de mensen die van het aanbod gebruik zouden willen maken, weten wat er allemaal mogelijk is.’’

Meer informatie via www.armoede-barneveld.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie