Bewoners vieren hoogste punt nieuwbouw woonlocatie aan de Irishof
Bewoners vieren hoogste punt nieuwbouw woonlocatie aan de Irishof de Rozelaar - Jeannette Bos

Bewoners vieren hoogste punt nieuwbouw woonlocatie aan de Irishof

Lokaal Deel je nieuws

Een feestelijke dag op de bouwplaats van de nieuw te bouwen woonlocatie aan de Irishof. Bewoners en betrokkenen kwamen bij elkaar om het bereiken van het hoogste punt samen te vieren. Het hoogste punt werd eigenlijk eind januari al bereikt, maar vanwege de toen geldende corona-maatregelen kon het niet écht gevierd worden. Dat kon nu wel!

Aan de Irishof in Barneveld bouwt Woningstichting Barneveld samen met Van Wijnen 27 nieuwe appartementen voor (cliënten van) de Rozelaar.

Drie toekomstige bewoners bevestigden de vlaggen van de Woningstichting Barneveld, Van Wijnen en de Rozelaar. De verwachting is dat zij na oplevering in juni van dit jaar hun nieuwe woning kunnen betrekken.

Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar richtte zicht tot de aanwezige bewoners en betrokkenen: “We zijn dankbaar dat we hier staan en dat we het bereiken van het hoogste punt met elkaar kunnen vieren. Ik kijk er naar uit, dat jullie hier straks op deze prachtige plek kunnen wonen!”

Er was ruimte voor bewoners om vragen te stellen aan de Woningstichting en/of de aannemer.

Wanneer mogen we binnen kijken? Hoe komt de tuin eruit te zien? Wanneer krijgen we de sleutel?

Over het gebouw

Aan de Irishof in Barneveld bouwt Woningstichting Barneveld samen met Van Wijnen 27 nieuwe appartementen begeleid wonen. Zij verhuurt dit straks aan de Rozelaar. Het appartementengebouw is drielaags en heeft per woonlaag negen tweekamerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. Het nieuwe adres wordt straks Irishof 1 tot en met 53.

De toekomstige bewoners zijn mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie 3 t/m 6.

De nieuwbouw is vervanging voor het Gasthuis, een andere woonlocatie van de Rozelaar. En daarnaast is het een uitbreiding van het aantal plekken. Met deze nieuwbouw krijgen de bewoners een prachtige plek in het centrum van Barneveld.

advertentie