Wilde bloemen een schilderij van Jopie van Veldhuijsen uit Voorthuizen
Wilde bloemen een schilderij van Jopie van Veldhuijsen uit Voorthuizen Jopie

Zomer leidraad voor kunstexpositie in Galerie Zuid.

15 juli 2021 om 19:18 Lokaal Deel je nieuws

Harskamp. 10 kunstenaars exposeren, tot en met 28 augustus in Galerie Zuid, schilderijen, grafiek, mixed media en keramiek geïnspireerd op het gedicht “zomer” van Frans Bastiaanse.

Greet van Viegen(Zutphen) exposeert aquarellen en olieverfschilderijen waarin zomerse bloemen en zomerkoninkjes als aardbeien de hoofdrol spelen. Met aandacht voor detail en stofuitdrukking geeft ze haar onderwerpen op realistische wijze vorm. Mandy Nellesteins(Ede) schilderijen geven de werkelijkheid op symbolische wijze weer. In het schilderij “lightcatchers” komen 5 witte paarden als in een wolk door de lucht voorbij waarbij snelheid, kracht, schoonheid en licht centraal staan. Ed en Jette Meissenberg(Den Bosch) hebben zich in hun keramische beelden laten inspireren door de dieren uit het gedicht van Bastiaanse. Kleurrijke libelles en vrolijke koeien staan je eigenwijs in de ruimte aan te kijken. Jopie van Veldhuijsen(Voorthuizen) geeft in haar acrylschilderijen een impressie van de zomerse kleurenpracht van bijvoorbeeld weldadig bloeiende wilde bloemen en prachtig getinte, vlot opgezette, hortensias.

Nicolette Arens, Salman Ezzammoury, Guus Kuit, Jopie Nellestein(1938-2021) en Arend Slotboom completeren de tentoonstelling met hun werken in gemengde techniek, fotografie, etsen, olieverf- en acrylschilderijen.

Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp is open van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Ook op afspraak open: wo. t/m zat. van 9.00 tot 12.00 uur. De toegang is vrij. Meer informatie  op www.galeriezuid.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie