Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Voortse Ring open op dinsdag 27 augustus

17 juli 2019 om 08:34 lokaal

VOORTHUIZEN De openingsdatum van de nieuwe westelijke rondweg om Voorthuizen is bekend: dinsdag 27 augustus. Dit meldt de provincie Gelderland in een nieuwsbrief over de aanleg van de Voortse Ring. Er is dan ruim zes maanden gewerkt aan de nieuwe rondweg.

Nu de werkzaamheden aan het kruispunt Rijksweg/Voortse Ring is afgerond, zijn de ogen van de provincie Gelderland en wegenbouwer Strukton nu gericht op het laatste deel van de aanleg: de aansluiting van de nieuwe rondweg met de Voorthuizerweg aan de noordkant van het dorp, ter hoogte van Struik. Hiervoor is de Overhorsterweg afgesloten tussen maandag 12 augustus en zaterdag 7 september. In deze periode wordt het viaduct over de nieuwe rondweg afgebouwd en de duikers gelegd. De Overhorsterweg is gedurende deze weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat wordt omgeleid via de Appelseweg. Bromfietsers kunnen de Overhorsterweg niet passeren tussen maandag 19 augustus en zaterdag 7 september. Zij rijden om via de Woudweg.

Tussen maandag 12 augustus en dinsdag 27 augustus is ook de Voorthuizerweg bij Struik dicht. (Brom)fietsers worden in deze weken via het terrein van Struik langs de werkzaamheden geleid. Verkeer tussen Ermelo en Putten wordt dan omgeleid via de N796 en N310. Verkeer vanaf de A1 richting Nijkerk (en omgekeerd) moet omrijden via de N301.

Als dit werk helemaal is afgerond, kan het verkeer voor het eerst gebruik maken van de Voortse Ring. Wie vanuit Voorthuizen richting Putten rijdt, passeert eerst het nieuwe kruispunt met de Rijksweg en rijdt vervolgens de Voortse Ring op. Verkeer vanuit Putten rijdt automatisch de nieuwe rondweg op. Wie vervolgens richting Voorthuizen rijdt, doet dit via het nieuwe kruispunt met de Rijksweg en rijdt zo het dorp in.

Zodra de Voortse Ring is opengesteld voor het verkeer, begint Strukton met de noordelijke tak van de rondweg: de Heuvelrandweg. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Barneveld. Naar verwachting is dat deel van de rondweg eind dit jaar klaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie