Julius Abraham (links) in actie met Chico Pattiata.
Julius Abraham (links) in actie met Chico Pattiata. Jorn Baars / www.jornbaars.com

Op de man af: Julius Abraham uit Barneveld

5 juli 2019 om 14:49 lokaal

BARNEVELD Barnevelder Julius Abraham en zijn beste vriend Chico staan zaterdag net als vorig jaar als het DJ-duo Chico&Jools aan de draaitafel bij Gelderpop. Het duo draait sinds 2016 op verschillende feestjes en festivals. ,,We waren altijd al beste vrienden, maar vanaf dat moment misschien nog wel onafscheidelijker'', vertelt Julius.

Leeftijd: 34 jaar
Woonplaats: Barneveld
Beroep: Marketing en branding voor vier meubelmerken, de bekendste hiervan zijn denk ik Eleonora en By-Boo
Hoe zijn jullie als DJ-duo Chico&Jools begonnen? Het begon eigenlijk al een jaar of twintig geleden. Op een bijbaantje bij een fastfoodrestaurant leerde ik Chico, Djordy (Latumahina) en Anson (Tohata) kennen. We werden al snel een hechte vriendengroep. Een vriendengroep die zich gekscherend Tjoller Inc. noemden. Een groep die Chico vergezelde tijdens het draaien in bijvoorbeeld De Klaveet. Hij draaide toen nog alleen, maar die kennis werd al snel op een zolderkamertje overgedragen. Na verloop van tijd draaiden we met z’n drieën (Chico, Djordy en ik). We draaiden in de plaatselijke kroegen, maar tijdens een stage van mij in Amsterdam kregen we de kans om op Valtifest (2009) te draaien. Het betekende voor Tjoller Inc. de doorbraak in Amsterdam. We hebben destijds door heel Amsterdam gedraaid. Maar aan al het goede komt een eind. We kregen andere prioriteiten; school, werk, samenwonen. De vriendengroep bleef, maar het DJ-team niet meer (2013). In 2016 draaiden we voor het eerst weer echt samen op het Helden Festival, dit was de kick-off van Chico&Jools. Altijd al beste vrienden, maar vanaf dat moment misschien wel nog onafscheidelijker.

Wat voor soort muziek maken jullie? Het is grappig, ik krijg deze vraag wel vaker. ,,Maak je die muziek zelf?” En het antwoord daarop is nee. Er zijn DJ’s die ook zelf hun muziek produceren, maar dat is niet wat ik doe. Ik selecteer muziek; muziek die ik tof vind, muziek die me een bepaald gevoel geeft. Deze muziek draai ik, mix ik, ik probeer er een verhaallijn mee te creëren zodat jij als bezoeker en als luisteraar begrijpt wat ik tof vind. Deze muziek draai ik om jou dat zelfde gevoel van plezier te geven. Dat is tegelijkertijd het leuke aan draaien. Het kost ontzettend veel tijd aan voorbereiding en veel energie tijdens het draaien, maar de energie die je ervoor terugkrijgt op het moment dat honderden of duizenden mensen met je mee dansen, springen of zingen is niet te beschrijven.

Hoe is het om op Gelderpop te staan? Gelderpop is inmiddels een ontzettend groot evenement geworden. Het is heel tof om deel uit te maken van deze line-up. Het is ook een festival met voor ieder wat wils. De line-up is gevarieerd en is in de breedte ijzersterk.

Waarom is het zo leuk om op een festival te mogen draaien? Een festival heeft een heel andere sfeer dan een feestje in een discotheek. Het is open, het zonnetje schijnt, mensen zijn vrolijker en hebben er al lang naartoe geleefd. Het is een soort van vakantiegevoel. Dat zorgt ervoor dat een festival uitbundiger is, je hoeft je als artiest dan niet in te houden en kan jezelf helemaal laten gaan met de muziek.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Ik zou echt nog graag een keer willen skydiven of parachute springen.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Bruno Mars, ik vind hem een artiest pur sang. Zijn creativiteit is uitzonderlijk, daarnaast vind ik dat hij altijd feel good muziek maakt. Het lijkt me heel inspirerend en verfrissend om hem een keer te spreken met een paar hamburgers op tafel.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Dat is een lastige. Ik denk dat ze op de middelbare school iets zouden zeggen als: ,,Je was altijd wel creatief”. Maar op mijn vervolgopleiding denk ik dat ze zoiets zouden zeggen als: ,,Tjonge, dat jij nog wat van je leven hebt gemaakt”, haha.

Lijfspreuk: 'Het gras is groener, waar jij het ’t beste verzorgt.' Ik heb dit ooit eens ergens gehoord, als weerwoord op het welbekende 'gras van de buren'.

Wat is uw definitie van geluk? Dit valt heel erg samen met liefde. Ik ben gezegend met een fantastische, zorgzame familie, een ontzettend lieve vriendin en heb de beste vrienden. Tijd doorbrengen met deze mensen is het mooiste wat er is. Dat is bijvoorbeeld ook waarom het draaien met Chico zo tof is, ik doe iets wat ik leuk vind en dan ook nog eens met m’n beste maat!

Wat is uw slechtste gewoonte? Ik kom wel eens te laat, als je dit checkt bij Chico zou hij nog wel eens kunnen zeggen dat dit een understatement is, haha.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Sneakers, eten en nog meer sneakers.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Eigenlijk kijk ik niet zo heel veel tv, alleen de eredivisie volg ik.

Favoriete Netflix-serie? Undercover

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Ik ga geregeld naar Indonesië, dit is een vakantie en een weerzien met familie ineen. We doen en zien dan ook echt van alles. In 2017 ben ik voor het laatst naar Indonesië geweest, ik ben toen onder andere wezen paragliden in de bergen. Een van de mooiste dingen die ik tot nu toe heb gezien.

Wat was als kind uw droomberoep? Vroeger wilde ik chirurg worden.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Op mijn dertiende ben ik in mijn eentje vier weken naar Indonesië op vakantie geweest. Daar ben ik stiekem wel trots op.

Wie is uw grote voorbeeld? Ik denk niet dat specifiek één groot voorbeeld heb. Ik ben namelijk van mening dat ik veel kan leren van verschillende mensen. Op die manier probeer ik bij iedereen het best voor mijzelf mee te nemen. Maar, als ik dan toch iemand moet noemen, kom ik toch weer uit bij Bruno Mars.

Wat is uw favoriete muziek? Ik houd van soul of r&b, maar ook van house of hiphop. Maar ik ben vrij breed georiënteerd, zo ben ik vorige maand voor de derde keer naar een concert van The Eagles geweest.

Bent u (bij)gelovig? Ik ben lid van de Moluks Evangelische Kerk.

Favoriet eten? Het is een Moluks gerecht, papeda met pindang kuning. Papeda is een inheems gerecht, gemaakt van sago-zetmeel, dit wordt geserveerd met een visgerecht genaamd pindang kuning.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Barneveld, wat zou u dan als eerste veranderen? Ik zou de supermarkten open gooien op zondag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie