De oldtimers rijden een toertocht door de regio.
De oldtimers rijden een toertocht door de regio. Gerhard H. Starke

Invasie van historische voertuigen

10 mei 2019 om 17:17 lokaal

EDERVEEN De zesde editie van de Oldtimerdag Ederveen staat garant voor een invasie van historische voertuigen van allerlei pluimage. Zaterdag 11 mei worden er verschillende toertochten gehouden voor de diverse soorten oldtimers: auto's, vrachtauto' s, trekkers, bromfietsen en een oldtimerbus. Daarnaast staat er een fietstocht gepland.

De Oldtimerdag vindt traditiegetrouw plaats op het terrein van Straalbedrijf Evers en Autobedrijf Evers aan de Brinklanderweg 3. In verband met dit grootschalige evenement is deze weg is de gehele dag voor het doorgaande verkeer afgesloten. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de op het terrein opgestelde voertuigen en stationaire machines en ook nog op de markt.

TOURINGCAR Aanmelden voor de tochten kan vanaf 08.00 uur. In verband met de lengte van de trekkertocht (50 km) is het vertrek vervroegd naar 09.15 uur. Er zijn drie tochten uitgezet: één van 115 kilometer voor oldtimerauto's en -vrachtwagens, één van 56 kilometer voor tractoren en één van 65 kilometer voor bromfietsen. Deze laatste tocht kent in de route een spectaculair onderdeel. De deelnemers rijden namelijk dwars door Café Marktzicht in Ederveen. Ze nemen de ingang aan de Hoofdweg en verlaten het etablissement aan de kant van de Schras.

Speciaal voor de oudere Ederveners rijdt er in de toertocht een zestig jaar oude touringcar mee. Deze vertrekt om 10.00 uur vanaf het terrein aan de Brinklanderweg. De toertocht duurt anderhalf uur.

MARKT De traditionele markt wordt dit jaar weer buiten op het voorterrein gehouden en is van 09.30 tot 17.00 uur te bezoeken. Daar zal van alles te koop zijn: van miniaturen en onderdelen van oldtimers tot bijvoorbeeld rieten manden en andere producten van oude ambachten. Voor de kinderen is er een luchtkussen beschikbaar. Op dit terrein wordt ook een oldtimershow gehouden, die dit jaar een Franse look zal hebben.

De solexen gaan dwars door Café Marktzicht heen.
De oldtimers rijden een toertocht door de regio.
De oldtimers rijden een toertocht door de regio.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie