Afbeelding
Pauw Media

Team Barneveld hoopt op inbreng van de koninklijke familie

25 april 2019 om 10:00 lokaal

BARNEVELD ,,Een feest als Koningsdag met de mogelijkheid om de koning, zijn familie én heel Nederland te laten zien waar we in de regio mee bezig zijn, is een unieke gelegenheid", dat zegt burgemeester Asje van Dijk van Barneveld over Koningsdag 2019 in Amersfoort.

Jeroen van der Veer

De burgervader van de buurtgemeente van Amersfoort is dan ook in zijn nopjes dat Koningsdag in Amersfoort wordt gevierd. Doordat al jaren de omliggende gemeenten ook erbij worden betrokken, wist hij eigenlijk al dat er aangeklopt werd in Barneveld.

THEMA'S ,,We kennen de stad Amersfoort als een gemeente die graag -voor verschillende onderwerpen- samenwerkt met de regio", aldus Van Dijk. ,,Burgemeester Bolsius heeft gebeld met het heuglijke nieuws en aangegeven dat de stad Amersfoort tijdens het bezoek van de koning en zijn familie ook heel graag de regio in beeld wil brengen." Als de burgemeester gevraagd wordt naar zijn gemeente, dan noemt hij Barneveld een plaats waar het fijn wonen, werken en recreëren is. ,,We zullen dat op 27 april op verschillende manieren laten zien. We doen dat in het bijzonder op de thema's pluimvee en toerisme en recreatie."

INBRENG De deelnemers van #TeamWijBarneveld zullen per fiets vertrekken uit de gemeente. Rond de klok van 09.00 uur gaan zij richting de Keistad. ,,We hebben een mooie route samengesteld die onder andere door ons Jeugddorp De Glind voert. We zijn bezig om een kaartje te maken waarop de fietsroute staat aangegeven en we hopen natuurlijk dat op Koningsdagochtend veel inwoners langs de route staan om het team aan te moedigen. Daarnaast gaat tijdens de route een vlogger mee en ook BarneveldseKrant.nl heeft belangstelling om dit te gaan volgen."

Dit team is enkele keren bij elkaar gekomen. Zij hebben zich verdiept in de geschiedenis en de actualiteit van de regio-gemeenten. ,,Maar we hopen ook op de inbreng van het lid van de Koninklijke familie dat ons helpt bij het beantwoorden van de vragen", lacht Van Dijk.

VOOR DE WINST Als Barneveld meedoet met een spelletje dan wil het winnen ook. Daarom zullen de mannen en vrouwen van Van Dijk niet alleen voor de eer gaan. ,,We hopen natuurlijk dat de gemeente Barneveld de regioquiz gaat winnen en daarmee extra in het Oranjezonnetje komt te staan. In ieder geval laten we ons van onze beste kant zien. En met het geweldige team dat Barneveld gaat vertegenwoordigen, lijkt het ons vanzelfsprekend dat Barneveld goed voor de dag zal komen."

DUURZAAMHEID Ook Barneveld moet meebetalen om het feestje in Amersfoort te organiseren en daarover is het een en ander gezegd en geschreven. Toch vindt de burgemeester het een logische vraag van de gastheer om een bijdrage te leveren. ,,De organisatie van zo'n dag kost veel geld. En als je enerzijds de gelegenheid krijgt om je als regio te mogen presenteren en te profileren, dan is het ook goed om daar iets tegenover te zetten. We hebben in Barneveld wel de afspraak gemaakt, dat we nog een extra bedrag vrijmaken, waardoor er dit jaar, maar ook de komende jaren, wat extra aan de aankleding van de dorpen rond Koningsdag kan gebeuren. De eenmalige investering heeft dus een structureel karakter en wordt ook de komende jaren gebruikt. Duurzaamheid, dus."

TEAM BARNEVELD Team Barneveld bestaat uit teamcaptain Roland Hartkamp, Bertha van den Berg, Sandra Hoogerheijde, Anton Kooijman, Marit Tessers, Samira Zerkouni-Asafiati, Leo Roeloffs, Xenia Tomasoa en Marja de Vries.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie