Airborneherdenking en luchtlandingen wederom succes

22 september 2018 om 19:25 lokaal

EDE De Ginkelse Heide stond deze zaterdag in het teken van de jaarlijkse Airbornherdenking en de bekende luchtlandingen. Uiteindelijk kwamen er veertigduizend bezoekers op de dag af, aldus de gemeente Ede. 

Rond 10.00 uur was de eerste dropping. ,,De weersverwachtingen zien er goed uit", schreef de gemeente Ede. Uiteindelijk sprongen de eerste parachutisten rond kwart over tien naar beneden. Om 10.45 was de demonstratie van het Defensie Helikopter Commando. 

SLECHT WEER In de middag werd het weer toch minder. Het begon te regenen in Ede wat er voor zorgde dat de dropping die rond 15.00 uur plaats had moeten vinden afgelast werd. Desondanks landden er ongeveer zeshonderd parachutisten op de Ginkelse Heide.

HANDGRANAAT Iets voor half twaalf kreeg de politie de melding dat er een handgranaat op het terrein zou liggen. Het ging om een exemplaar uit de Tweede Wereldoorlog welke ter plekke door de EOD onschadelijk is gemaakt.

MEER AIRBORNE Lees meer over de handgranaat die tot ontploffing werd gebracht of over de speech van burgemeester René Verhulst. Ook zijn meer foto's van de bijzondere dag te vinden in ons foto-album

Job Oldegbers
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie