Afbeelding
Johan van Omme

'Vanouds gezellig' tijdens zevende editie Dorpsgolf Barneveld

10 september 2018 om 12:17 lokaal

BARNEVELD ,,Het was als vanouds gezellig’’, vat Teus Verbree, voorzitter van Dorpsgolf Barneveld, samen. Tijdens dit evenement, dat afgelopen zaterdag plaatsvond, legden deelnemers een parcours van 27 holes door het centrum van Barneveld en rondom Kasteel De Schaffelaar af.

,,De sfeer was gezellig en het weer zat mee’’, gaat Verbree verder. ,,Daar hadden we geluk mee. Ook de deelnemers gaven aan een gezellige dag te hebben gehad. Sommige holes waren wat moeilijk dus we gaan kijken hoe we dit volgend jaar kunnen optimaliseren. Inmiddels is Dorpsgolf voor volgend jaar al voor 75% volgeboekt. Een groot deel van de deelnemers reserveerde direct een plekje voor volgend jaar.’’ Ook nieuwe deelnemers hebben zich al aangemeld door de editie van 2019 op 14 september.

Het team van Van Veen Advocaten had het minst aantal slagen nodig om het parcours af te leggen en ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.

Het doel van het evenement is om geld op te halen voor verschillende goede doelen. De deelnemers betalen inschrijfgeld om mee te doen en alle holes worden geadopteerd (gesponsord) door lokale ondernemers. De volledige opbrengst gaat naar de geselecteerde goede doelen. Net als ieder jaar was het grootste deel van de opbrengst voor de Toon Hermans Salon Barneveld. Zij kregen 11.750 euro van de organisatie. Eén van de sponsoren verhoogde dit bedrag tijdens de uitreiking naar 12.500 euro. Kinderhospice Binnenveld ging naar huis met een opbrengst van 6000 euro. De Boodschappen PlusBus en Stichting Hulp aan Elkaar ontvingen beide 3000 euro.

Sinds enkele jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan de aankleding van de holes. De wisselbeker voor meest originele hole werd gewonnen door DAGU BV uit Barneveld die de hole op het grasveld naast het kasteel verzorgde. Deze was in Italiaanse sferen waarbij pizza werd gebakken en bezoekers konden genieten van een hapje en een drankje.

Na afloop van de dorpsgolf werden zeven verkochte loten getrokken. De winnaars van de loterij mochten zaterdagmiddag direct mee met de luchtballon, gesponsord door sponsor BDU, die vertrok vanaf het kasteel. ,,Het weer was zo goed dat de winnaars direct de ballon in mochten stappen en konden vertrekken.’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie