Burger Initiatief: 'Maak Schaepmarkt Barneveld autovrij'

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Om de Schaepmarkt in Barneveld, het plein tussen restaurant Het Schaap en café-restaurant De Hebberd, zo optimaal mogelijk in te zetten als terras, moet het plein snel verkeersvrij gemaakt worden. Nu nog komt het geregeld voor dat automobilisten het plein oprijden en fieters het plein als fietsenstalling gebruiken.

Dat stelt de fractie van Burger Initiatief op basis van eigen waarnemingen. Sinds de reconstructie van het plein in 2010 mogen automobilisten vanaf de Nieuwstraat niet meer doorrijden richting het plein, maar dat gebeurt volgens BI nog wel. De fractie nam woensdagmiddag poolshoogte.

,,Gedurende twintig minuten constateerden we herhaaldelijk doorrijdend gemotoriseerd verkeer, met een piek tussen 15.30 en 16.00 uur, waarbij in vijf minuten tijd maar liefst vijf automobilisten de verkeersborden ter hoogte van de bibliotheek negeerden." Dit gemotoriseerd verkeer moet vervolgens op het plein keren, waar ook veel fietsen geplaatst worden, voetgangers lopen en terrasliefhebbers zitten. Dat terwijl het terras volgens BI zich bij uitstek leent voor een terrasplein als toeristische trekpleister, waaraan de betrokken horecaondernemers een positieve bijdrage kunnen en willen leveren.

,,Is het college daarom bereid zo spoedig mogelijk te onderzoeken of de Schaepmarkt geheel vrij kan worden gemaakt van alle verkeer, zodat de terrasfunctie optimaal tot zijn recht kan komen?", wil de fractie daarom weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie