Slangen en kamelen bij open dag Groenhorst Barneveld

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

BARNEVELD - Meer dan tweeduizend dieren zijn er te zien op het terrein van het vernieuwde Groenhorst College aan de Barnseweg in Barneveld. Tijdens de open dagen - afgelopen vrijdagmiddag en zaterdag - werden die bekeken door talrijke bezoekers.

Onder meer de verblijven met slangen, leguanen en andere reptielen waren in trek. Wie dat wilde en dufde, kon de dieren vasthouden en met ze op de foto. Speciaal voor de open dagen waren er ook twee kamelen te bewonderen.

De Barneveldse middelbare beroepsopleiding (mbo) biedt dierverzorgingsopleidingen aan, waar jaarlijks leerlingen uit het hele land op afkomen. Daarnaast volgen volwassen cursisten na- en bijscholingscursussen bij het Cursuscentrum Dierverzorging, dat ook onder Groenhorst Barneveld valt.

De school is het afgelopen jaar flink verbouwd en beschikt nu over een moderne campus met dierverblijven in de directe omgeving van leslokalen. ,,Het is dus letterlijk werken en leren tussen de dieren'', aldus Groenhorst Barneveld.

Tijdens de open dagen waren er rondleidingen en konden bezoekers terecht bij voorlichters, docenten en leerlingen voor informatie over de opleidingen dierverzorging, diermanagement, paraveterinair dierenartsassistent, veehouderij en groen en grond & infra.

Meer informatie is te vinden op www.opendagbarneveld.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie