Twitterdienst mag zeker een succes genoemd worden

12 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zondag avond was er in de Bethelkerk een twitterdienst. Tijdens de dienst konden de bezoekers op een 3 tal momenten met twitter, maar ook met sms, reageren op vragen/opmerkingen. Halverwege de dienst werd er zelfs een stelling geplaatst en men kon gelijk zien hoe de stemming verliep.

De reacties waren niet de hele dienst te zien. Eigenlijk was het een normale dienst, maar op een aantal momenten kon men zelf input geven. En doordat je met de sociale media niet gebonden bent aan een locatie kwam er vanaf de luisteraars thuis ook input.

Een mooi moment in de dienst kwam na aanleiding van de vraag: "Hoe kunnen mensen zien dat je christen bent?" Één van de reacties was:"door zo voorin de kerk te gaan zitten". Dit werd door de organisatie opgepakt als "Christen ben je samen, dus laten we samen allemaal voorin de kerk gaan zitten." Op dat moment ging een ieder bij elkaar zitten. Zo gingen de bezoekers samen naast elkaar de dienst verder in en niet verspeid op een vertrouwde plek.

Sociale media lijkt dus vaak afstandelijk, maar kan, zoals hiervoor te zien is, ook mensen samen brengen. Dit sluit goed aan bij het idee van de organisatie dat aan de dienst het thema had gegeven #datjegroeienmag.

Het organiserende jeugddienstteam kijkt dan ook terug op een geslaagde dienst en ziet zeker mogelijkheden voor een vervolg. "Natuurlijk moet je dit niet elke dienst doen, maar als er een dienst is waarbij je graag reacties wil meenemen in je thema is het een geweldig iets."

Twitterdiensten (waarbij ook sms'n mogelijk is) zal dus zeker vaker plaats vinden in Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie