Korfbal
3 dec 2022, 22:39
ODIK tegen Avanti
BARNEVELD

Een goed spelend ODIK heeft de eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse met 21-25 verloren van het nog ongeslagen Avanti. In de Veluwehal bracht de ploeg van trainer Ruud van de Hoef in de tweede helft de spanning terug in de wedstrijd, maar het slotakkoord was voor de bezoekers uit Pijnacker.

In Barneveld begon ODIK verdedigend erg sterk aan de wedstrijd en verzuimde het om in de beginfase op voorsprong te komen. Na negen minuten was het pas 2-2 en ook in de rest van de eerste helft waren er relatief weinig doelpunten te noteren. In de tweede helft kwam ODIK terug tot 12-13 waarna Avanti met een tussensprint van vier punten op rij de wedstrijd leek te beslissen. De thuisclub toonde echter veerkracht en bracht in een sterke fase via 16-19 de spanning terug in de wedstrijd. Bij 19-21 werd ODIK echter onrustig en slordig in balbezit waarna het effectieve Avanti in de slotfase de marge op vier bepaalde: 21-25.

Anders dan bij de forse nederlaag bij de competitiestart in Gorinchem kon trainer Ruud van de Hoef niet ontevreden zijn over de prestatie van zijn team: ,,Wij hebben een hele goede wedstrijd gespeeld, in vergelijking met vorige week was het veel beter en kijk ik nu wel met genoegen terug op de wedstrijd en de prestatie van ODIK. Vorige week was ..