Selectie ODIK 2022/23
Selectie ODIK 2022/23 Pauw Media

ODIK verliest punt in Nijmegen

24 september 2022 om 20:26 Korfbal

BARNEVELD ODIK heeft voor de tweede achtereenvolgende week een punt verloren in de strijd om het kampioenschap. In Nijmegen eindigde zaterdag het aantrekkelijke duel tegen het sterke Noviomagum in een 20-20 gelijkspel.

Na de remise van vorige week tegen koploper Juventa was ODIK erop gebrand om in Nijmegen de titelaspiraties waar te maken in een duel tegen Noviomagum, vorig seizoen de enige tegenstander waar ODIK tweemaal van verloor. ODIK kende een aarzelend begin en stond halverwege het eerste deel op een 7-3 achterstand. Deze negatieve marge van vier werd met goed aanvallend spel voor rust nog weggepoetst waarna beide teams met een 10-10 tussenstand gingen rusten. ODIK kwam in het tweede gedeelte geweldig uit de startblokken en nam binnen vijf minuten een 10-14 voorsprong. De aanvallend steeds beter spelende thuisploeg toonde echter veerkracht en kwam via 18-20 in de slotfase nog op gelijke hoogte.

Trainer Ruud van de Hoef: “Eeuwig zonde en flink balen dat wij deze wedstrijd na de 10-14 voorsprong niet over de streep trekken, maar Noviomagum is een goede tegenstander waardoor het puntverlies aan de ene kant minder pijnlijk is. In de eerste helft hebben we het verdedigend wel wat laten liggen, aanvallend was het prima al was het jammer dat de echte scherpte ontbrak. Zaterdag moeten wij nu thuis van DOS-WK een overwinning halen.”

Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 10, Cees Snoei 4, Jasper Twilt 3, Brandien van de Fliert 1, Liesbeth Bouter 1 en Rhodé Hartkamp 1.