Selectie Spirit 2022-23
Selectie Spirit 2022-23 Pauw Media

Spirit wint ook na bruiloft

24 september 2022 om 19:44 Korfbal

VOORTHUIZEN- Dankzij een overtuigende 9-17 overwinning op VEO is Spirit ook na drie wedstrijden nog ongeslagen in het debuutseizoen in de overgangsklasse. Zaterdag speelt Spirit in Voorthuizen de topper tegen medekoploper KVA. De week van Spirit stond in het teken van de bruiloft van de selectiespelers Lejon Bruinekreeft en Lieke Beckerman op donderdag, waardoor de selectie van Spirit donderdagavond niet een training maar een huwelijksfeest bezocht.

Op Sportcomplex Westvliet in Den Haag had Spirit in de eerste helft wat moeite met scoren, maar ging het toch met twee punten voorsprong rusten. In de tweede helft speelde Spirit uitstekend en liep het via 8-12 uit naar de uiteindelijke zege met acht punten voorsprong. Trainer Jeroen van Brakel: “Na een wat aarzelende start kwamen wij steeds beter in de wedstrijd en hebben we in de tweede helft fantastisch gespeeld en heel geduldig en volwassen onze voorsprong uitgebreid. Na vandaag durf ik al wel te zeggen dat wij meer kunnen dan alleen handhaven. Hopelijk zijn wij volgende week in de topper tegen het sterke KVA nog dynamischer en levert iedereen scorend zijn bijdrage. Voor nu ben ik erg tevreden, vooral over onze dames die echt hun stempel op de wedstrijd hebben gedrukt en het verschil hebben gemaakt. Ook invaller Justin Terpstra had een prima inbreng.”

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 6, Lejon Bruinekreeft 3, Linda van Puurveen 3, Justin Terpstra 2, Wiebe Westerhuis 1, Lieke Bruinekreeft 1, Willem Westerhuis 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie