Carolien Janse aan het winkelen bij Jumbo Buru.
Carolien Janse aan het winkelen bij Jumbo Buru. Pauw Media

‘Met m’n lijstje en handscanner sjees ik door de winkel’

28 juni 2021 om 10:42 Eten-en-drinken

BARNEVELD Een gevulde boodschappenkar zit vol verhalen. Vandaag doen we inkopen met Carolien Janse uit Barneveld.

Voor wie doe je boodschappen?
Voor mijn man Dirk-Jan, zoons Boaz (11), Aron (9) en Sem (6) en natuurlijk voor mezelf.

Waarom is Jumbo Buru in Barneveld je favoriete supermarkt?
Het is een fijne winkel met brede paden en een logische indeling. Gratis parkeren en de locatie vind ik ook pluspunten. We wonen zelf in De Burgt, dus de winkel is lekker dichtbij.

Heb je een vaste boodschappendag?
Ik probeer op vrijdagochtend voor de komende week boodschappen te doen, maar soms vergeet ik wat en mag ik nog een keer naar de winkel. Vrijdag is mijn vrije dag. Ik werk als leerkracht van groep 5-6 op basisschool De Branding in Barneveld.

Maak je gebruik van een een boodschappenlijstje?
Ja, voor vertrek bedenk ik wat we de hele week gaan eten en maak ik een lijstje in m’n telefoon. Of de rest van de familie ook inspraak heeft? Uhm, eigenlijk niet..haha. Ik regel de boodschappen, maar we koken wel vaak samen.

Ben je prijsbewust?
Ik probeer rekening te houden met de prijzen en ben niet van de impulsaankopen. Mijn boodschappenlijstje is leidend. Ik wijk er alleen vanaf als ik een erg goede aanbieding tegenkom, bijvoorbeeld één plus één gratis bij wasmiddel.

Bestel je ook wel eens boodschappen online?
Nee, ik ben niet van het online shoppen. Lokaal kopen vind ik erg belangrijk, want daarmee steun je de plaatselijke ondernemers. En in de supermarkt vind ik het nu eenmaal fijn om zelf de producten uit de schappen te halen.

Op welke afdeling van de supermarkt breng je naar verhouding de meeste tijd door?
Op de groenteafdeling, omdat we wekelijks aardig wat groente en fruit nodig hebben en je de meeste producten vaak zelf in zakken doet. Op dit vlak ben ik trouwens vrij milieubewust. Ik probeer zo min mogelijk plastic verpakkingen te gebruiken.

Gebruik je een handscanner?
Ja, ik kan niet meer zonder. Alle boodschappen meteen inpakken vind ik ideaal! Mede dankzij de handscanner ben ik binnen een half uur weer thuis. Ik sjees door de winkel.

Het is zomer. Is dat te zien op je boodschappenlijstje?
Ja. Naast barbecueproducten koop ik in de zomer ook vaker producten die je makkelijk mee kunt nemen naar Zeumeren of het strand.

Jullie gaan op vakantie naar Frankrijk en Spanje. Nemen jullie producten uit Nederland mee?
Zeker weten. De lekkere kaas van de Jumbo en natuurlijk pure hagelslag.

Doe je op vakantie op dezelfde manier boodschappen als hier?
Nee, op vakantie ga ik met m’n vier mannen op pad. Een wereld van verschil..haha. Boodschappen doen gaat dan minder snel en er liggen meer ongezonde producten in de kar.


Aangeboden door Jumbo Groenendijk in Barneveld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie