Start bouw eerste deel Zonnecentrale Meikade een feit; deelnemen kan nog steeds

4 september 2020 om 17:46 Economie Deel je nieuws

Coöperatie ValleiEnergie is officieel gestart met de bouw van het eerste deel van de nieuwe Zonnecentrale aan de Meikade in Ede. De maandag na de bouwvakvakantie zijn de materialen voor de daken geleverd en meteen de volgende dag is het team van Energiebreed voortvarend aan de slag gegaan. Met als resultaat: 2 daken die inmiddels helemaal vol liggen met zonnepanelen!

Yvonne Kleefkens, projectleider: ’Dit is een mooie mijlpaal, we zijn trots dat er nu ook echt iets zichtbaar is. De panelen op deze daken gaan straks stroom leveren aan circa 240 huishoudens. En dat is een mooie uitbreiding van 100% lokale en groene zonne-energie voor 100% in lokale handen.‘

 

   

Natuurlijk moet er nog veel meer gebeuren voordat de daken eind oktober aangesloten kunnen worden op het net en hun energie gaan leveren. Maar het eerste begin is er en verloopt voorspoedig!

Meedoen aan de zonnecentrale Meikade?
Dat kan al vanaf één ValleiEnergieDeel ter waarde van € 120. Zonnecentrale Meikade is een collectieve zonnecentrale waarvan iedereen mee kan profiteren. Extra interessant voor inwoners die geen eigen of geschikt dak hebben. Op deze manier wordt de energietransitie bereikbaar voor iedereen. Een ValleiEnergieDeel geeft een rendement van 4-5% op jaarbasis. De terugverdientijd is 10 jaar. Meer informatie en deelnemen: valleienergie.nl/meikade.

Wil je hier meer over weten?
22 september is weer een informatie-avond voor geinteresseerden gepland.  Aanmelden hiervoor kan via valleienergie.nl/meikade.

Voor vragen, neem contact op met onze servicedesk of projectleider Yvonne Kleefkens
yvonne.kleefkens@valleienergie.nl, 0650 677 619

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie