Sandra Reemst met medewerkers Jacobine (l) en Luca (r) bij de vitrine van IJssalon Di Lucca in Voorthuizen met 24 soorten ambachtelijk Italiaans ijs.
Sandra Reemst met medewerkers Jacobine (l) en Luca (r) bij de vitrine van IJssalon Di Lucca in Voorthuizen met 24 soorten ambachtelijk Italiaans ijs. Cees van Dijk

Ambachtelijk Italiaans ijs bij Di Lucca

20 juli 2018 om 09:28 Advertorial_2

VOORTHUIZEN Buiten is het dertig graden, binnen lacht een kleurrijke variatie ijs de bezoeker vrolijk toe. Volgens de weermannen en -vrouwen houdt het warme weer nog een poosje aan en is er zelfs een hittegolf op komst. „Inderdaad, het zijn goede tijden voor de ijsverkoop", zegt Sandra Reemst, eigenaresse van IJssalon Di Lucca aan de Hoofdstraat in Voorthuizen.

Terwijl de klanten in de rij staan voor een verkoelende versnapering, vervolgt Sandra: „Natuurlijk zijn er tal van gelegenheden waar je een ijsje kunt kopen, maar voor onvervalst ambachtelijk Italiaans ijs moet je echt bij ons zijn."

NATUURLIJKE PRODUCTEN Nadat zij in 2016 de ijssalon had overgenomen, kwam Sandra in contact met de Italiaanse familie Granucci die al sinds 1929 ambachtelijk ijs maakt. „Dat proef je", benadrukt Sandra. „Vruchtenijs is echt vruchtenijs zonder toevoegingen. Je proeft echt fruit. Er worden uitsluitend natuurlijke producten gebruikt die de zuiverheid van de originele smaak garanderen. Ons ijs is minder vet, dat is belangrijk in een tijd waarin we steeds meer letten op wat we eten."
Vooral bij oudere bezoekers van Di Lucca valt ‚Malaga' in de smaak, weet Sandra na twee seizoenen. „Dat is vanille-ijs met rozijnen en een vleugje alcohol. Met een toefje slagroom is dat ontzettend lekker. Jongeren kiezen vaak voor het zogeheten cookie-ijs. Dat is overgewaaid uit Amerika en is ook in Nederland populair. Aardbeienijs blijft het meest gevraagd."
Aan variatie is bij IJssalon Di Lucca geen gebrek, want in de vitrine staan 24 verschillende smaken uitgestald. Lastig om een keuze te maken? Sandra: „Geen probleem, dan bestel je een mini-proeverij van acht verschillende smaken, met slagroom. En voor degene die iets anders wil dan ijs, serveren we een kopje echte Italiaanse koffie."
Naast haar ijssalon in Voorthuizen beschikt Sandra over een ijsbuffet waarmee Di Lucca aanwezig is bij evenementen. Zo staat de mobiele ijssalon eind augustus op het Preuvenement in Barneveld en begin september bij Bourgondisch Voorthuizen.
Wie zelf wil ervaren hoe het ijs van Di Lucca smaakt kan komend weekend ook terecht op de Boerenzaterdag, voorheen het Oogstfeest, in Voorthuizen. „Daar zijn we met ons buffet aanwezig en gelet op het verwachte schitterende weer zullen er ongetwijfeld de nodige ijsjes over de toonbank gaan", verwacht Sandra.

facebook.com/Italiaanse-IJssalon-Di-Lucca

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie