Afbeelding

Peuteropvang De Bron nu ook voor kinderen met VVE-indicatie

4 juli 2022 om 15:25 Overig Deel je nieuws

Vanaf het schooljaar 2022-2023 is Peuteropvang De Bron in Barneveld aanbieder van voorschoolse en vroegschoolse educatie (VVE). Dat betekent dat dan ook kinderen met een VVE-indicatie welkom zijn. 

Achterstanden in Barneveld

De gemeente Barneveld staat wat betreft achterstanden bij peuters op de 174e plaats, van de in totaal 346 gemeentes in Nederland (Bron: CBS Achterstandsscores gemeenten 2022). In de gemeente Bloemendaal (aanvoerder van de lijst) is ruim vijf maal zo weinig achterstand als in Barneveld, terwijl de gemeente Rotterdam (onderaan de lijst) met drie keer zoveel achterstand als Barneveld te maken heeft.

“Wij vinden het ontzettend belangrijk om kinderen te helpen achterstanden te voorkomen, en als deze er wel zijn, kinderen in een vroeg stadium te ondersteunen in hun ontwikkeling,” zegt Inge Compagnie, directeur van bassischool De Bron. “Wij geloven dat een doorgaande lijn in het onderwijs daarbij erg waardevol is voor de ontwikkeling van peuter naar kleuter. Daarom hebben we in 2019 een peuteropvang aan de basisschool toegevoegd, in hetzelfde gebouw en vanuit dezelfde visie als ons onderwijs. Afgelopen jaar hebben we een VVE-traject doorlopen met de gemeente Barneveld en geïnvesteerd in het bijscholen van onze medewerkers om aan de voorwaarden van een VVE-opvang te voldoen. Vanaf komend seizoen kunnen we ons daarmee specifiek richten op het bieden van goede ondersteuning bij hele jonge kinderen. Fantastisch dat we daarmee een stap zetten die past bij onze school waar persoonlijke aandacht, oog voor elkaar en zelfontwikkeling centraal staat.”

Ruimere openingstijden

In verband met het extra aanbod verruimt peuteropvang De Bron haar openingstijden. “Op die manier krijgt een peuter in 1,5 jaar tijd het wettelijk vastgestelde minimum van 960 uur aan VVE-aanbod,” aldus Compagnie.

Subsidie vanuit gemeente Barneveld

Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag (KOT) kunnen deze tegemoetkoming rechtstreeks aanvragen bij de Belastingdienst. Ouders die geen recht hebben op KOT komen vaak in aanmerking voor subsidie vanuit de gemeente Barneveld. Nu Peuteropvang De Bron VVE-aanbieder wordt, geldt dit ook voor ouders van een kind zonder VVE-indicatie.

Inschrijven

Peuteropvang De Bron is een samenwerking met stichting KOALAH, die op verschillende plekken in Nederland christelijke peuteropvang en buitenschoolse opvang aanbiedt. Aanmelden van peuters voor Peuteropvang De Bron – met of zonder indicatie – kan via de website van Stichting KOALAH: www.koalah.nl/aanmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie