Beeld tijdens het optreden van Kraantje Pappie.
Beeld tijdens het optreden van Kraantje Pappie. Gelderpop/Marco Scheurink

Gelderpop 2022: ‘Niet normaal, wat een feest was dit’

3 juli 2022 om 08:10 Evenementen

VOORTHUIZEN ,,Niet normaal, wat een feest was dit! Volgend jaar doen we er gewoon weer een schepje bovenop.’’

Met die woorden blikte organisator The Zoo Events/FestiFairs zondag kort na middernacht terug op de vierde editie van Gelderpop in recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen. Het zomerfestival trok ongeveer 12.000 bezoekers die tijdens de optredens ‘uit hun dak gingen’. Het muziekevenement, dat onder fraaie weersomstandigheden plaats vond, begon zaterdagmiddag om 12.00 uur. 

De Haagse band Di-Rect en daarvoor hiphopartiest Kraantje Pappie sloten het festival zaterdagavond af op het hoofdpodium. Daarvoor waren op de mainstage Miss Montreal, Band with Benefits, Rondé en Chef’Special te beluisteren. 

Op het tweede podium in de Helden Dancetent, met Nederlandse, regionale en lokale dj-helden, kwamen de volgende artiesten aan bod: Stngh en Boqqers uit Barneveld, Tim van Leijenhorst uit Nijkerk, De Bouwmeester uit Barneveld, La Fuente, Poke, Dyna, Feest DJ Ruud, IsaxBonvineas & RunnyRem uit Barneveld en Outsiders.

Het Ameezing Café was het derde podium. Daar traden Stapelgek, DJ Marij, Mc Vicio, Kriss Reeve, Het Feestkwartier, Dave de Graaf en nog een keer Stapelgek op.

Nikki Kloet van organisator The Zoo Events blikt met een voldaan gevoel terug op het festival op Zeumeren. ,,Alles klopte; het was een fantastische dag. Je merkte dat het publiek mega-uitgelaten was. De artiesten genoten er ook enorm van.”

De weersomstandigheden konden eigenlijk niet beter, aldus Kloet. ,,Het was 23 à 24 graden, maar de zon stond niet de hele dag op het festivalterrein. Het was ook een groot deel van de middag ook halfbewolkt, dat was eigenlijk perfect. Het is fijn om lekker weer te hebben tijdens een festival, maar het kan ook té warm zijn. Daar was nu geen sprake van.”

Vorig jaar was Gelderpop één van de weinige zomerfestivals die wél doorgingen in coronatijd, al werd de datum hiervoor verschillende keren verschoven. ,,We konden de organisatie nu veel doordachter en ontspannener neerzetten. Dat is voor iedereen prettig.” Het aantal van 12.000 bezoekers dat naar Voorthuizen was gekomen, stemt Kloet ook tevreden. ,,We hebben officieel een vergunning voor 15.000. Uitverkocht was het dus niet, maar het bezoekersaantal komt ongeveer overeen met voorgaande jaren. Dat is prima.” 

‘Gedoe’ deed zich bij het festival niet voor, zegt Kloet. ,,Ja, de standaarddingetjes natuurlijk wel. Kijk, als de drank in de man is... Dan weet je dat er iets kan gebeuren. Maar daar zijn we op berekend. Nee, dit was gewoon een topeditie van Gelderpop.”

En als het goed is, komt de organisatie komende winter terug met een wintereditie. Door de coronasituatie kon die afgelopen winter nog niet doorgaan, maar Festifairs heeft er goede hoop op dat het komende februari wel los kan op met het Zeumer Winterfestival. ,,Uiteraard moeten we afwachten hoe de coronasituatie zich de komende tijd ontwikkelt. Maar zoals het nu lijkt, moet het kunnen.” Artiesten zijn hiervoor nog niet geboekt. ,,Het is onze intentie om de artiesten die we voor vorig jaar hadden uitgenodigd, voor komende winter weer te vragen. We moeten nog even kijken of dat allemaal in hun agenda’s past.” Op het programma voor afgelopen februari stonden onder meer Snollebollekes, Paul Elstak, De Alpenzusjes en 2 Unlimited.

Jannes Bijlsma

Di-Rect op het hoofdpodium op Zeumeren.
Zanger Marcel Veenendaal van Di-Rect.
Di-Rect.
Miss Montreal.
Rondé.
Rondé.
Rondé
Enthousiaste bezoekers van Gelderpop.
Chef'Special.
Zanger Joshua Nolet van Chef'Special.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie