Caroline van der Plas (BBB).
Caroline van der Plas (BBB). ANP/Bart Maat

Kamerlid Van der Plas wil reactie minister op verhaal boeren Kootwijkerbroek

2 juli 2022 om 19:20 Maatschappelijk

KOOTWIJKERBROEK/DEN HAAG Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) wil zo spoedig mogelijk een brief van minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid met een kabinetsreactie op het verhaal van boeren uit Kootwijkerbroek dat vandaag is gepubliceerd in de Barneveldse Krant. Van der Plas meldt dat op Twitter.

In het artikel vertellen een vader van twee aangehouden tieners en enkele demonstranten dat ze woedend en vol onbegrip zijn over ,,het agressieve en gewelddadige optreden’’ van arrestatieteams en de Mobiele Eenheid van de politie tijdens een boerenprotest op dinsdagavond 28 juni rond Stroe, Kootwijk en Kootwijkerbroek. Ze vertellen hoe de demonstratie ,,vreedzaam’’ begon en daarna volgens hen door onnodig hard ingrijpen van speciale politieteams uit de hand liep.

De BBB-leider vraagt minister Yesilgöz daarnaast opnieuw om een feitenrelaas van boerenprotesten in Hierden bij de woning van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en op de snelweg A37. ,,Daarbij zijn mensen gearresteerd. Onder meer een hovenier (geen boer!) werd verdacht van poging tot doodslag. Deze man is vrijgelaten, omdat op de beelden geen poging tot doodslag kon worden vastgesteld.’’ Van der Plas verwijst daarbij naar een verslag van RTV Drenthe.

Een aantal verhalen in de media en verhalen van boeren komen volgens het Kamerlid niet overeen. ,,Wat is er nu echt gebeurd? De Kamer móet de feiten krijgen om het debat op een juiste manier te kunnen voeren. Donderdag werd het feitenrelaas nog geweigerd door Rutte’’, aldus Van der Plas.

Lees hier het artikel van de Barneveldse Krant.

Lees hier het artikel van RTV Drenthe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie