De centrale verdedigers van VVOP in de derby tegen Terschuurse Boys
De centrale verdedigers van VVOP in de derby tegen Terschuurse Boys Guido de Boer

VVOP verslaat Terschuurse Boys in derby met eigen middelen

7 mei 2022 om 19:55 Voetbal

TERSCHUUR Promotiekandidaat VVOP heeft op bezoek bij Terschuurse Boys een verdiende 0-2 overwinning geboekt. In de derby bestreed VVOP de thuisclub met eigen wapens waardoor uiteindelijk de individuele kwaliteiten van onder meer de doelpuntenmakers Niek Bos en Aart van Veldhuizen beslissend waren.

Op Sportpark Overbeek werd al snel duidelijk dat VVOP met een flinke portie strijdlust naar Terschuur was afgereisd toen Aart van Veldhuizen met een pittige overtreding op aanvoerder Peter Overeem van Terschuurse Boys een signaal afgaf. Bij VVOP ontbraken Jeffrey Davelaar (schorsing) en Shan Biwott (blessure) waardoor Gerben Kraaij en aanvoerder Nick Hoogebeen weer eens in de basis stonden. De bezoekers uit Voorthuizen die vanwege hun verzorgde positiespel bekend staan, kozen op het natuurgras van Terschuur voor een andere strategie en de lange bal naar de kopsterke aanvallers. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht, al had VVOP na een overtreding van doelman Gerben Hilgers op Tim van de Vis een strafschop kunnen krijgen en kreeg Peter Overeem een goede kopkans. Vlak voor rust scoorde uitblinker Niek Bos de openingstreffer door goed door te zetten. Met het inbrengen van de niet topfitte Gydo Vos probeerde de thuisclub in de tweede helft wat te forceren, maar VVOP sloeg direct na rust opnieuw toe. Op aangeven van Bos scoorde Aart van Veldhuizen met zijn negentiende competitiegoal de belangrijke tweede goal. In het restant kwam Terschuurse Boys niet veel verder dan wat dode spelmomenten en pogingen uit vrije trappen van Vos terwijl VVOP via Jos van Milligen, Niek Bos en een prachtige halve omhaal van invaller Dennis Hooijer nog grote kansen kreeg om de score verder uit te bouwen.

Trainer Willem van ’t Land van Terschuurse Boys was na afloop realistisch: “Wij hebben terecht verloren. VVOP had meer power voorin en wij konden maar weinig kansen creëren. Af en toe leek het alsof bij ons het geloof in een goed resultaat ontbrak. De uitslagen op de andere velden helpen ook niet, dus we moeten de komende weken nog flink aan de bak. Te beginnen dinsdag thuis tegen Advendo’57.” Trainer Ramon Hoogebeen van VVOP was tevreden: “Een paar jaar geleden hebben we bij Terschuur dik verloren omdat we op dit lastig bespeelbare veld steeds bleven voetballen. Dat hebben wij vandaag anders gedaan en snel de lange bal gezocht. Doordat wij qua werklust minimaal gelijkwaardig waren, gaf onze individuele klasse vandaag de doorbraak. Zo was onze spits Niek Bos vandaag geweldig. Na de 0-2 was de wedstrijd eigenlijk beslist en werd het nooit meer spannend.”