De luchtballon van De Hebberd boven de Alpen.
De luchtballon van De Hebberd boven de Alpen. Hot-R Ballonvaarten

Barneveldse ballon vaart over Alpen van Oostenrijk naar Italië

27 januari 2022 om 12:22 Activiteiten

BARNEVELD/FILZMOOS Terwijl het in Nederland vooral grauw en grijs weer is, geniet het team van het Barneveldse Hot-R Ballonvaarten deze week in het Oostenrijkse Filzmoos van prachtig winterweer. Het zijn ideale omstandigheden voor de 43ste editie van de Internationale BallonWoche, waaraan tientallen ballonteams uit Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië deelnemen.

Hoogtepunt van deze week was volgens piloot Edcar Vermeulen een vaart over de besneeuwde Alpen met de luchtballon van restaurant De Hebberd. Een drieënhalf durende tocht vanuit Filzmoos naar Italië, waar de ballon ten noorden van de stad Pordenone landde. De afgelegde afstand was bijna 170 kilometer. Daarnaast maakte het Barneveldse team nog twee andere fraaie vaarten over een deel van de Alpen.

ZUURSTOF ,,Bijzonder is dat we zo hoog waren - tot maximaal vier kilometer - dat we zuurstofmaskers op moesten’’, vertelt Edcar. ,,En we haalden snelheden van 90 kilometer per uur. Dat zijn uitdagende vaarten die mij als piloot veel plezier geven en die mijn kennis en kunde als piloot vergroten. Deze ervaringen gebruik ik in de zomer weer voor de passagiersvaarten in Nederland.’’ Voor de eigenaar van Hot-R Ballonvaarten zat er nog een feestelijk tintje aan de Alpenoversteek, hij beleefde er zijn 750ste uur als piloot.

Het team bestaat naast Edcar Vermeulen uit Margreet Voogd, Thea van den Boogaard, Redmar Smit, Lydia Laninga-Wijnen en Paul van Roomen.

Ballonpiloot Edcar Vermeulen met teamleden Lydia Laninga-Wijnen en Thea van den Boogaard.
Edcar Vermeulen met zuurstofmasker.
Fenomenaal uitzicht.
Ballonvaren op grote hoogte.
Opstijgen in het Oostenrijkse Filzmoos.
De Alpen tussen Oostenrijk en Italië.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie