Sfeerbeeld tijdens de derde editie van het Proefrondje, eind april vorig jaar.
Sfeerbeeld tijdens de derde editie van het Proefrondje, eind april vorig jaar. Bram van den Heuvel

Pro’98 komt met vierde editie culinair Proefrondje

27 januari 2022 om 08:08 Maatschappelijk

BARNEVELD/VOORTHUIZEN/GARDEREN In totaal 21 horecagelegenheden in Barneveld (6), Voorthuizen (9) en Garderen (6) doen op eind februari en begin maart mee aan de vierde editie van het Proefrondje, een initiatief van de politieke partij Pro’98. Het proefrondje is een - coronaproof -culinaire wandeling langs verschillende horecazaken, die ieder een ander gerechtje opdienen.

Het proefrondje in Garderen vindt plaats op zaterdagmiddag 26 februari, met een route van bijna negen kilometer langs zes horecabedrijven. Op zaterdagmiddag 5 maart vinden de beide rondjes door Barneveld (5,5 kilometer) en Voorthuizen (6 kilometer) plaats. Het is de bedoeling dat deelnemers bij elke horecazaak een gerechtje en een drankje ontvangen, die vervolgens al wandelend opgegeten kan worden. Door het instellen van een maximum aantal deelnemers (150 per route) en een vaste startlocatie per deelnemer door middel van een startslot wordt getracht de drukte op de routes te spreiden.

Pro’98 startte het initiatief vorig jaar met meerdere proefrondjes in verschillende dorpen, waarbij de opbrengst in z’n geheel naar de horeca gaat. Vorig jaar was het initiatief ontstaan vanuit de ,,behoefte om iets positiefs te doen’’ voor de horeca, maar op zo’n manier dat de coronamaatregelen in acht konden worden genomen. Deze keer krijgt het Proefrondje wat de initiatiefnemers betreft een feestelijk tintje, om te vieren dat de horeca weer open is en het seizoen start. ,,Hoe dat ‘feestelijk’ er precies uit zal zien, is afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen’’, meldt Pro’98. Aanmelden voor deelname aan de wandeling is verplicht en kan via proefrondje.nl

De drie edities van het Proefrondje die vorig jaar werden gehouden, waren volgens de initiatiefnemers een succes. Bij de eerste editie in Barneveld en Voorthuizen deden in totaal 120 mensen mee. De tweede editie, met drie routes en ongeveer 300 deelnemers volgde een maand later. Eind april vorig jaar vond de derde editie plaats, met ruim 600 wandelaars en fietsers, vijf routes en in totaal 28 deelnemende horecabedrijven.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie