Afbeelding
Foto door jovan curayag via Pexels

Party speakers steeds vaker op feestjes

17 januari 2022 om 08:32 Partnercontent

Met een party speaker maak je van elk feestje een succes. Je ziet ze dan ook steeds vaker op feestelijke gelegenheden. De flexibele, draadloze luidspreker neem je makkelijk overal mee naar toe. Of je nu met een groep vrienden midden in de natuur zit of een feestje organiseert in een afgelegen schuur zonder elektriciteit, je favoriete muziek heb je altijd bij de hand. Ook bij een party thuis of in de tuin kun je er zeker van zijn dat de voetjes van de vloer gaan. Welke party speakers zijn er zoal, wat zijn de voordelen en waar moet je op letten wanneer je er een wilt gaan kopen?

Verschillende soorten party speakers

Party speakers zijn er in allerlei soorten, maten en merken. Deze ‘feestspeakers’ kun je zowel kopen bij de bekende (online) winkels als Bol en Cool Blue, maar ook via de websites van de fabrikant, zoals JBL en Sony.
Veel party speakers zijn voorzien van een fraai gekleurde en flitsende lichtshow. Dit geeft natuurlijk een extra feestelijk effect op de dansvloer. Er zijn echter ook speakers verkrijgbaar die vooral zijn gericht op de geluidskwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een extra hard en diep basgeluid. Heeft de party speaker een microfooningang? Dan is een karoakeparty snel geregeld.
Sommige speakers zijn volledig draadloos waardoor je met behulp van bluetooth de muziek streamt, terwijl andere speakers ook beschikken over een usb-ingang. Party speakers verschillen ook door het feit of zij een ingebouwde accu hebben. Dit is vooral erg handig als je wilt ‘feesten’ op locaties waar geen netstroom aanwezig is.

De voordelen van een party speaker

Het belangrijkste voordeel van de party speaker is, dat ze heel flexibel zijn in gebruik. Je kunt ze overal makkelijk mee naartoe nemen en zowel binnen als buiten een feestje bouwen. Over het algemeen zijn deze speakers niet zo zwaar. Zo wegen de kleinere modellen meestal niet meer dan zo’n twee tot vijf kilogram.
Toch zijn er ook gelegenheden waarin je veel volume nodig hebt en een kleine of middelgrote speaker niet voldoet. Was je dan vroeger op een standaard geluidsinstallatie aangewezen, nu zijn er ook robuuste feestspeakers verkrijgbaar met voldoende capaciteit om een grote ruimte van geluid te voorzien.

Waar moet je op letten als je een party speaker gaat kopen?

Stel jezelf eerst de vraag waarvoor je de speaker wilt gaan gebruiken en op welke locatie(s). Dat bepaalt voor welk formaat je kiest en hoeveel watt de speaker moet hebben.
Een accu is geen overbodige luxe als je jouw speaker overal mee naartoe neemt. Houd ook rekening met hoelang je de batterij kunt gebruiken zodat je niet halverwege een feestje opeens zonder geluid zit. Ga naar top5bestekopen voor een overzicht van de top 5 party speakers van 2022.
Wanneer je een grote en zwaardere speaker van 800 of 1000 watt nodig hebt, dan is het wel zo slim om een exemplaar met wieltjes aan te schaffen. Dit soort speakers weegt al gauw tussen de 25 en 30 kilogram. Dankzij de wieltjes verplaats je de megaspeaker zonder veel moeite naar de gewenste plek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie