Overhandiging van het eindejaarsgeschenk aan een cliënt.
Overhandiging van het eindejaarsgeschenk aan een cliënt. RST Zorgverleners

Zorgverleners RST verrassen cliënten met eindejaarsgeschenk

27 december 2021 om 22:59 Activiteiten Deel je nieuws

Een goed gevulde tas met allerlei lokale lekkernijen en een geschenkboek of vertel-cd. Daarmee werden cliënten die wijkverpleging krijgen van RST Zorgverleners in Barneveld de afgelopen dagen verrast. De actie is mede mogelijk gemaakt door de gulle gaven van ondernemers uit de omgeving.

Corrie van Harn en Jacobien van ’t Slot, allebei werkzaam als verzorgende bij RST, kwamen met het idee voor het eindejaarsgeschenk. “We houden van onze cliënten. Daarom leek het ons leuk om hen aan het einde van dit jaar te verrassen. Daar komt bij dat de coronatijd voor veel mensen geen gemakkelijke periode is”, vertelt Van Harn.

Enthousiaste sponsors
Om de eindejaarsgeschenken te bekostigen trommelden de twee zorgverleners hun collega’s op. Van ’t Slot: “We hebben iedereen gevraagd een sponsor aan te dragen. Daar werd meteen enthousiast op gereageerd, zowel door de collega’s als door de sponsors. De bereidheid om mee te doen was groot. In heel korte tijd hebben we zo ruim 2.400 euro opgehaald. Dat hadden we van tevoren niet verwacht.”

Rijkgevulde tassen
Van het gesponsorde bedrag zijn door het team in totaal 50 geschenktassen gevuld met allerlei lokale lekkernijen. “We wilden de cliënten ook iets blijvends geven. Daarom hebben we voor de ouderen een geschenkboek van de Engelse prediker Charles Spurgeon gekocht. En voor de kinderen aan wie we zorg verlenen een vertel-cd”, aldus Van ’t Slot. Van Harn vult aan: “Verder hebben we er nog een zelfgemaakte nieuwjaarskaart bij gedaan met voorop een foto van alle zorgverleners van team Barneveld en op de achterkant een gedicht.”

Blij en warm gevoel
De afgelopen dagen zijn de eindejaarsgeschenken tijdens de zorgmomenten overhandigd aan de cliënten. Volgens Van Harn leverde dat veel leuke, maar soms ook ontroerende reacties op. “Iedereen was enorm verrast. De actie is ontzettend gewaardeerd. Als je dat terugkrijgt, geeft je dat een heel blij en warm gevoel.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie