Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. ANP/Sem van der wal

Voorthuizense ‘vuurwerkknutselaar’ (21) aangehouden

19 december 2021 om 14:51 Misdaad

VOORTHUIZEN De politie heeft zaterdagavond in Voorthuizen een 21-jarige man aangehouden voor bezit van een partij illegaal zwaar vuurwerk en enkele alarmpistolen. Hij wordt verdacht van de verkoop aan minderjarigen.

Politieagenten hoorden tijdens hun surveillance vuurwerk afgaan aan de Roelenengweg te Voorthuizen. In de omgeving werden twee minderjarigen aangetroffen met illegaal vuurwerk. Hierop zijn de agenten direct naar de woning van beide minderjarigen gegaan en hebben daar meerdere stuks illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder nitraten en cobra’s. Dit vuurwerk is in beslag genomen en de jonge verdachten zijn hiervoor bekeurd. 

KNUTSELEN Later die avond is de verkoper getraceerd, een 21-jarige man die eveneens uit Voorthuizen afkomstig is. Zijn personenauto alsmede slaapkamer en ouderlijke woning zijn doorzocht. In de slaapkamer zijn verschillende soorten zwaar vuurwerk en los kruitpoeder plus ontstekingen aangetroffen. Daarmee was nieuw vuurwerk in elkaar geknutseld.

Bij deze verdachte is 23 kilo vuurwerk in beslag genomen waaronder cobra’s en nitraten. Daarnaast werden ook drie alarmpistolen, een mobiel, computer en enkele honderden euro’s meegenomen. De man is aangehouden voor de Wet Wapens en munitie en voor bezit en verkoop van illegaal vuurwerk aan minderjarigen. Dit aspect wordt zwaar aangerekend in het nu lopende strafrechtelijk proces.

OPRUIMINGSDIENST ,,De situatie zoals die werd aangetroffen was zeer zorgwekkend door de combinatie van ontvlambaar kruit en het vuurwerk”, zo laat de politie weten. ,,Daarmee was er niet alleen gevaar voor de verdachte, maar ook de overige familieleden in het huis.” De Explosieven Opruimingsdienst EOD heeft vanuit de woning het vuurwerk waarmee geknoeid was, meegenomen en tot ontploffing gebracht op het Stroese Zand.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie