(Archieffoto Rood Wit'58 - Otterlo)Rood-Wit’58 weer in blessuretijd onderuit
(Archieffoto Rood Wit'58 - Otterlo)Rood-Wit’58 weer in blessuretijd onderuit Henk Hutten

Rood-Wit’58 weer in blessuretijd onderuit

4 december 2021 om 18:20 Voetbal

PUTTEN- Rood-Wit’58 heeft de eerste competitiehelft met een pijnlijke 4-3 nederlaag tegen directe concurrent SKV afgesloten. Halverwege stond de hard werkende ploeg uit Putten nog op een riante 1-3 voorsprong, maar zoals wel vaker dit seizoen werd in de slotfase een goed resultaat weggegeven.

Met een week vertraging troffen beide ploegen elkaar alsnog op het kunstgras van Sportpark De Zoom in Wageningen. Terwijl de meeste clubs al aan de winterstop begonnen zijn, streden de liefhebbers van SKV en Rood-Wit’58 in een zespuntenduel om aansluiting bij de onderkant van de middenmoot.

Rood-Wit’58 kwam al na vijf minuten op achterstand toen een indraaiende hoekschop doelman Joris ten Bolscher verraste. De ploeg van trainer Albert van Nijhuis kwam echter bijzonder knap terug in de wedstrijd. Eerst scoorde Tanno Liemburg uit een corner de gelijkmaker, waarna niet veel later Marijn van Meerveld de bezoekers uit Putten op voorsprong bracht. Dankzij een schitterende goal van Jop van Eijden ging Rood-Wit’58 zelfs met een luxe 1-3 tussenstand rusten. Ondanks goed keeperswerk van Ten Bolscher was het na een kwartier in de tweede helft alweer 3-3. In het laatste half uur ging de aantrekkelijke wedstrijd beide kanten op en waren Marcel van Nieuwenhuizen en invaller Bram van Meerveld dichtbij de winnende treffer. Deze winnende goal viel echter in de blessuretijd aan de andere kant. Voor Rood-Wit’58 was het de derde achtereenvolgende keer dat een uitwedstrijd in de slotfase werd verloren.

Trainer Albert van Nijhuis was uiteraard teleurgesteld: ,,Het is om gek van te worden, de wedstrijden duren voor ons net te lang. Het is duidelijk dat dit geen toeval meer is, defensief zijn we te kwetsbaar. Wij missen ook de individuele kwaliteit die veel andere ploegen in de competitie wel hebben. Toch hebben we door hard te werken steeds kans op een resultaat. We gaan nu beroerd de winterstop in, maar zijn nog niet verslagen. We hebben een slag verloren, maar nog niet de oorlog!”