Fabiola Pater van Intratuin Barneveld.
Fabiola Pater van Intratuin Barneveld. Pauw Media
Sfeercolumn

De perfecte start van het kerstseizoen

26 november 2021 om 14:04 Column

Lichtjes, warmte en kleurrijke versiering. Nu de dagen weer kouder en donkerder worden, is dit het perfecte moment om sfeer en gezelligheid in huis te halen. En wat is er gezelliger dan samen kerstinkopen doen of de boom optuigen? Ik help je op weg met een paar handige tips.

KERSTBOOM Of je nu groots wilt uitpakken of het liever klein houdt: kerst is voor iedereen. Voor veel mensen begint deze knusse periode met het uitkiezen van een kerstboom, iets waar wij je graag bij helpen. Hoewel kunstkerstbomen praktisch zijn en steeds mooier worden, kan er nog steeds weinig op tegen de charme (en dennengeur!) van een echte kerstboom. Daarbij heb je de keuze uit een potboom of een gezaagde boom, die beide lang mooi blijven. En laten we eerlijk zijn: dat gedoe met naalden hoort er ook wel een beetje bij, toch? 

Hoe dan ook, door samen de perfecte boom uit te zoeken wordt dit een leuk uitje en in onze gezellige winkel kom je gelijk in de kerststemming. Goed om te weten: dit jaar staan onze kerstbomen onder een overkapping, waardoor je altijd lekker droog staat.

GREEN FRIDAY Daarbij is het deze vrijdag geen Black Friday, maar Green Friday bij Intratuin. Voor elke (kerst)boom die we op deze dag verkopen planten we in samenwerking met Trees for All één vierkante meter bomen. Zo vergroenen we samen met jou onze planeet!

VERSIEREN Als je de perfecte kerstboom eenmaal hebt gevonden, wil je ‘m natuurlijk het liefst meteen optuigen. Maar het is beter om de boom eerst even te laten acclimatiseren, bijvoorbeeld door deze een nachtje in de schuur of garage te zetten. Zo heb je er nog langer plezier van.

Daarna kun je samen aan de slag met het versieren van de boom. Als de verlichting is aangebracht, is het tijd om de kerstballen een plekje te geven. Het mooist is om de ballen te verdelen in groepjes van drie of vier stuks, die goed bij elkaar passen. Denk bijvoorbeeld aan twee verschillende kerstballen en één vrolijk ornament, zoals een hertje of een ster. Die groepjes hang je vervolgens gelijkmatig verdeeld in de boom. Nog een tip: hang matte kerstballen achterin en glanzende ballen aan de voorkant. Dat zorgt voor meer diepte, waardoor je boom nog voller lijkt. 

LICHTJES Naast de kerstboom zorgen natuurlijk ook lichtjes in allerlei kleuren, vormen en maten voor een warme kerstsfeer. We zien dat steeds meer mensen niet alleen binnen, maar ook buiten lichtjes ophangen. Zo kun je bijvoorbeeld je dakgoot, heg of schuur versieren met ijspegels of je vlaggenmast met een zogeheten Fairybell. Of laat je buxusbol stralen met speciale netverlichting.

Bakkeleien over de aankleding van de kerstboom en uitvechten wie dit jaar de piek mag aanbrengen: wat mij betreft is er geen betere manier om het kerstseizoen in te luiden. Samen maken we er wat moois van! 

Aangeboden door Fabiola Pater van Intratuin Barneveld

'Er kan weinig op tegen een echte kerstboom.'
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie