Roy Bronkhorst voorafgaande aan de training van gisteravond op sportpark Norschoten.
Roy Bronkhorst voorafgaande aan de training van gisteravond op sportpark Norschoten. Pauw Media

Roy Bronkhorst: ‘Periodetitel voor SDV Barneveld zeker mogelijk’

26 november 2021 om 10:06 Voetbal Tips van de redactie

BARNEVELD ,,Sinds we van systeem veranderd zijn, gaat het steeds beter en dat is lekker. Nu deze lijn doortrekken.” Roy Bronkhorst is bezig aan een sterke serie wedstrijden met SDV Barneveld dat al vier duels op rij won. In gesprek met een stille kracht op het middenveld. ,,Ik ontwikkel me goed op deze positie.”

Morgen is laagvlieger SVI de tegenstander van de formatie van trainer Bart Schreuder. Maar eerst wordt er stilgestaan bij de afgelopen weken. Bronkhorst: ,,Sinds de geblesseerden Wilbert Thomassen en Ricardo Mengerink weer terug zijn, is het echt gaan lopen. We hebben dit seizoen al meerdere systemen gespeeld, van 5-3-2 tot 4-4-2 en dan nu 4-3-3 en ik moet eerlijk zeggen dat het systeem dat we nou spelen, het beste past bij mij. Dit ben ik ook het meest gewend vanuit de jeugd, ik vind het gewoon een heel fijne opstelling, met meer en veel vastigheden. Het gaat bij mij ook automatisch beter. En ja, ook het team loopt soepeler en daar ga ik dan ook in mee.”  Bronkhorst, in de F9 begonnen, maar daarna altijd in de ‘eerste jeugdelftallen’ actief, heeft zelf ook al diverse posities mogen bekleden dit seizoen. ,,Ik heb centrale verdediger gestaan en op verschillende plekken als verdedigende middenvelder. Daar sta ik nu ook, terwijl ik onder de vorige trainer Johan de Man weer linksback was. Nu voel ik me heel prettig in de controlerende rol.” 

DEBUUT De 21-jarige Barnevelder maakte zijn debuut drie jaar geleden in de hoofdmacht van SDVB. Johan de Man was trainer, maar aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat Bronkhorst de basis zou halen. ,,In eerste instantie kwam ik er in de voorbereiding alleen maar bij omdat heel veel spelers nog op vakantie waren. Op een gegeven moment moest ik dan ook terug naar het tweede maar enkele ervaren spelers waren het daar niet helemaal mee eens en deden een goed woordje voor mij en dat was natuurlijk super. Ik kwam erbij en maakte mijn debuut. Toen werd ik ook nog geïnterviewd door jullie weet ik inderdaad nog, nu je daarover begint. Mijn moeder knipt altijd alles uit, dus dat krantje heb ik ook zeker bewaard!”

LINKSBACK Hij stond destijds - wegens een blessure van Lesley de Vette - dus als linksback geposteerd. ,,Dat kon ik wel redelijk maar als ik eerlijk ben, sta ik gewoon het liefst op het middenveld.” Prettig voor Bronkhorst was dat de nieuwe trainer Bart Schreuder hem vroeg naar zijn favoriete positie. ,,Dat zeker, Bart is sowieso wel iemand van de individuele benadering. Ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling is deze plek het beste. Je moet op het middenveld nu eenmaal sneller handelen.” De betere prestaties van het team zijn volgens de voetballer als gezegd niet los te zien van de rentree van Thomassen en Ricardo. ,,’Wuppie’ (Wilbert Thomassen, JJ) en Ricardo zijn jongens met zulke specifieke kwaliteiten en zijn zulke sterkhouders, die kunnen we er echt heel goed bij hebben. Het gekke is dat de competitiestart zo matig was terwijl we het in de voorbereiding en de beker nog zo goed deden. We wonnen alle bekerwedstrijden, maar toch waarschuwde de trainer dat het in de competitie anders zou kunnen lopen. ‘Geen paniek als we een paar keer verliezen hoor’, zei hij eens. Nou, dat verliezen kwam er helaas ook nog. Ik moet ook zeggen dat we een paar keer pech hebben gehad. We hebben daarna veel gepraat en met de goede resultaten kwam ook het vertrouwen terug.”

Bronkhorst stipte het al aan, Schreuder is een type trainer dat veel aandacht schenkt aan het individu. ,,Dat is toch wel een groot verschil met Johan de Man, die keek nog veel meer naar het collectief. Ik moet zeggen dat de persoonlijke aanpak me goed bevalt.” Wat zijn de ambities van Bronkhorst? ,,Het doel van het team is om bovenin mee te draaien en daar sluit ik me natuurlijk alleen maar bij aan. De top-vier moet zeker kunnen, of misschien een periodetitel. Verder wil ik basisspeler blijven en op termijn de Hoofdklasse halen met dit elftal. Dat moet mogelijk zijn.” Wat doet Bronkhorst verder in het dagelijks leven? ,,Ik werk als accountant bij OA MKB Barneveld in Kootwijkerbroek, met Barneveld, Harderwijk en Zutphen als verspreidingsgebied. Dat doe ik vier dagen in de week, één dag in de twee weken volg ik de studie SPD Bedrijfsadministratie. Dat is HBO; dit doe ik puur om een papiertje te hebben en daar ga ik vol voor. Verder deed ik voorheen aan zaalvoetbal, maar dat mag niet meer omdat ik dus speler ben van het eerste. Daarom heb ik nu fitness als alternatief, dat doe ik met mijn maatje Ruano Taribuka die nu helaas geblesseerd is. Ik haal hem dan ook altijd op en breng hem terug. Verder help ik hem met het halen van de gewichten. Super balen voor hem dat hij weer zo’n zware (achillespees) blessure heeft.” En over zaterdag, het duel tegen SVI. ,,Drie punten, dat komt goed.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie