De kantine van SDV Barneveld en het dakterras blijven zaterdag volledig gesloten.
De kantine van SDV Barneveld en het dakterras blijven zaterdag volledig gesloten. Gerwin van Luttikhuizen

Kantine SDV Barneveld zaterdag volledig gesloten

25 november 2021 om 13:02 Voetbal

BARNEVELD Voetbalvereniging SDV Barneveld sluit zaterdag de deuren van haar clubhuis. ,,Naar aanleiding van de laatste aankondigingen op maatregelen rond Corona bestrijding en toegangscontrole als ook de handhaving van het naleven van de maatregelen hebben we als bestuur besloten aanstaande zaterdag de kantine voor iedereen te sluiten.’’ Dat maakte SDVB bekend op de website van de club.
,,De insteek dat men in horeca verblijft en van daaruit voetbal kan kijken houdt geen stand. Het gaat bij de toegestane aanwezigen op het sportpark alleen om hen die daar uit hoofde van een functie (en de daadwerkelijke uitvoering daarvan) aanwezig moeten zijn. Voor hen gelden wel steeds alle regels, zoals die momenteel zijn gesteld,’’ zo maakt de club verder duidelijk.
Voor de mensen in functie heeft SDVB een aparte locatie. ,,Uiteraard is er op het wedstrijdsecretariaat de gelegenheid scheidsrechters en dienstdoende leiders te ontvangen en zaken af te handelen. De kantine én het terras zijn echter gesloten.’’
Het eerste elftal van SDV Barneveld speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen SVI. Het duel in de eerste klasse moet echter zonder toeschouwers worden afgewerkt. Naast entreegelden mist SDVB, net als alle andere sportverenigingen, belangrijke inkomsten uit de kantine. ,,De kantine-commissie bekijkt nog welke mogelijkheden zij heeft om op een uitgiftepunt koffie en thee te schenken voor de begeleiders, die op het sportpark worden toegelaten, maar geen toegang tot het secretariaat hebben.’’ Dat zijn bijvoorbeeld begeleiders en chauffeurs van de gasten.

Vanuit de gemeente Barneveld zijn de regels voor de clubs deze week aangescherpt of in sommige gevallen aangevuld. Daar waar geen CTB (Corona Toegangsbewijs) nodig is, is vanaf 24 november de 1,5 meter afstand weer verplicht. Bij het betreden van kleedkamer of de toiletten geldt dat een geldig CTB moet kunnen worden overlegd. Ook zal op ID kunnen worden gecontroleerd.
In de doorloop naar de kantine (als het clubhuis geopend is) is het dragen van een mondkapje verplicht. Voor sporters, die buiten blijven om de sport te beoefenen alsook voor hun begeleiders en trainers, geldt de CTB plicht niet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie