Ivan van Dijk en zijn beiaarddocent Maurits Bunt.
Ivan van Dijk en zijn beiaarddocent Maurits Bunt. Albert van der Zwaag

Ivan (10) krijgt eerste beiaardles in Barneveld

19 november 2021 om 16:11 Onderwijs

BARNEVELD Hij speelde een beetje noodgedwongen piano. Het liefst zou de tienjarige Ivan van Dijk de beiaard bespelen, maar die lessen werden niet door de Muziekschool Barneveld verzorgd. Werden, want docent Maurits Bunt bleek niet alleen lessen op orgel en klavecimbel te kunnen geven, maar ook op de beiaard. Bunt is immers zelf beiaardier van de Martinikerk in Groningen. 

Muziekschooldirecteur Ferdi Schukking zocht daarom contact met de gemeente Barneveld, de Hervormde Gemeente Barneveld en de beiaardier van het carillon van de Oude Kerk, Boudewijn Zwart. Die werkten volgens Schukking graag mee om voortaan ook beiaardles in Barneveld mogelijk te maken. Zo kreeg Ivan donderdag zijn allereerste les op de oefenbeiaard in de toren van de Oude Kerk. ,,Dit is uniek’’, zegt Schukking enthousiast. ,,Hij is heel jong en we willen leerlingen zo goed mogelijk begeleiden en ervoor zoren dat ze de lessen krijgen die ze willen.’’ Ivan mag één keer per maand oefenen in de Oude Kerk.

Online Barneveld maakte een video over de eerste les van Ivan (toepasselijk muzikaal thema: ‘alle klokken luiden’) en sprak ook met diens docent. ,,We gaan heerlijk spelen op dit mooie instrument. Je moet het spelenderwijs leren, want het is lastig om te leren. Maar het is ook ontzettend leuk en je staat midden in de maatschappij.’’

 

Ferdi Schukking, Maurits Bunt en Ivan van Dijk.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie