Afbeelding
Foto door A Koolshooter via Pexels

Waarom ouderen minder kans hebben op een lening, BNP Paribas komt met de oplossing!

18 november 2021 om 14:59 Partnercontent

Voor ouderen is het vaak lastiger om geld te lenen dan voor jongere mensen. Wil je graag op latere leeftijd nog geld lenen? Lees dan verder, want hieronder lees je meer over de oplossing van dit probleem welke BNP Paribas in het leven heeft geroepen in samenwerking met het Nederlands Krediet Collectief. We lichten ook toe waarom het voor ouderen vaak lastiger is om een lening af te sluiten.

Ouderen kunnen vaak moeilijk een lening krijgen

Helaas is het voor ouderen vaak lastig om een lening te krijgen. De reden hiervoor is dat er bij ouderen minder zekerheid is dat de lening terugbetaald wordt. Een geldverstrekker houdt rekening met het risico dat iemand overlijdt en hierdoor de lening niet terug kan betalen. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar ergens ook logisch. Gelukkig zijn er tegenwoordig geldverstrekkers die hun maximale leeftijd al hebben verhoogd. Bovendien heeft BNP Paribas ook een oplossing voor dit probleem.

BNP Paribas kijkt naar de specifieke situatie

Het voordeel van BNP Paribas is dat men hier naar de specifieke situatie kijkt. Zo nemen ze hier precies met je door hoe jouw situatie eruitziet. Zo kun je vaak ook nog geld lenen als je al op leeftijd bent. Ook als je al wat ouder bent kan een lening zeer prettig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een verbouwing financieren. Veel mensen vinden het bovendien prettig om op hun oude dag met de camper of caravan rond te trekken. Met een lening kun je deze bekostigen. Er zijn dus genoeg redenen om nog geld te lenen als senior. Gelukkig heb je tegenwoordig ook die mogelijkheid!

Tot welke leeftijd kun je een lening aanvragen?

Je kunt tot je 78e levensjaar een lening aanvragen. Belangrijk is dat de lening voor je 81e is afgelost. Wanneer je daarin slaagt, is het vaak geen enkel probleem om een lening aan te vragen. Indien je financieel even wat krapper zit, is het zelfs mogelijk om een zogenaamde betaalpauze aan te vragen. Tegenwoordig wordt er dus steeds beter met je meegedacht als je een lening af wilt sluiten.

Een lening aanvragen, hoe doe je dat?

Als je op leeftijd bent en een lening wilt aanvragen, doe je dat eenvoudig via een aanvraagformulier. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je ook contact opnemen met de klantenservice van de geldverstrekker. Daar kan men je verder helpen om een lening af te sluiten voor jouw specifieke situatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie