Afbeelding
Bdumedia

Minderjarige Barnevelder opgepakt na overval in Lunteren

11 november 2021 om 09:03 Misdaad

BARNEVELD/LUNTEREN De politie heeft woensdagavond twee minderjarige jongens uit Barneveld en Arnhem aangehouden op de Boslaan in Lunteren. Zij worden verdacht van een poging tot diefstal met geweld bij een jonge Lunteraan op het station in Lunteren. 

Het slachtoffer, dat samen met twee andere jongemannen uit Lunteren en Barneveld was en die volgens de politie lichtgewond raakte, werd rond 20.10 uur bedreigd door twee mannen, die daarna wegliepen richting de Boslaan. Wat zij wilden stelen, is niet bekend. De politie was zeer snel ter plaatse en startte een massale klopjacht naar de verdachten.

MARECHAUSSEE Er werd een speurhond ingezet en de agenten, onder meer op mountainbikes, kregen hulp van burgers en van marechaussees. De Koninklijke Marechaussee hield toevallig woensdagavond een handhavingsactie op de Veluwe en sloot zich aan bij de zoektocht. Niet alleen in Lunteren werd uitgekeken naar de verdachten, ook in Ede stonden opsporingsambtenaren op scherp. 

De twee verdachten werden ongeveer twintig minuten na de beroving aangehouden op de Boslaan, waar zij zich in het bos hadden verstopt. De politie vond hen mede dankzij tips van omstanders. 

WITTE ZAK Even later kwam de politie met een witte zak uit het bos lopen. Volgens omstanders is er een mes gevonden, maar de politie wilde daar donderdagmorgen ,,in het belang van het onderzoek’’ niets over kwijt.

De Barnevelder en de Arnhemmer zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij vandaag worden verhoord. ,,We zoeken uit wat er precies is gebeurd. Daarvoor worden alle partijen gehoord en wordt ook naar andere informatie gekeken, zoals eventueel beeldmateriaal’’, aldus de woordvoerder donderdagmorgen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie