Afbeelding
Afbeelding van lucawolf0 via Pixabay

Geld lenen voor een kapotte auto

8 november 2021 om 08:07 Partnercontent

Stel je auto gaat onverwachts kapot. Door de steeds verder toenemende inflatie wordt het lastiger om nog veel potjes te hebben om dit van te betalen. Als je dagelijks een auto nodig hebt en gebruikt, kun je eigenlijk niet zonder. Wanneer je auto dan net op dit moment juist kapot gaat, komt dit niet goed uit. En zeg nou eerlijk, dit komt eigenlijk nooit goed uit. Er is geen moment denkbaar dat je auto stuk gaat en dat je bij jezelf denkt “oh, maakt niet uit.”

In 2018 waren er volgens onderzoek net iets minder dan 2 miljoen Nederlanders die de keuze hebben gemaakt om geld te lenen voor de aanschaf of reparatie van een auto. Gezamenlijk komt dit bedrag net onder de 1,5 miljard euro uit. Een flink bedrag wanneer je het zo bij elkaar optelt. Met geld lenen is in principe niks mis, aangezien het je even uit de brand kan helpen. Het is echter wel goed opletten wanneer je hier veel verplichtingen mee aangaat. Helemaal wanneer het voor een auto is. Dit is een flinke kostenpost waarbij je er vaak niet op vooruit gaat om hier veel verplichtingen voor aan te gaan.

Geld lenen zonder bkr

Wanneer je snel geld nodig hebt, is het belangrijk dat je niet aan al te veel verplichtingen vast zit. Dit kan tegenwoordig makkelijk online. Je kunt tegenwoordig zelfs geld lenen zonder bkr, hierbij zit je aan niet veel verplichtingen vast en kun je op een gemakkelijke en eenvoudige manier geld lenen om een tijdelijk tekort even op te vangen. Een lening met veel rente zit namelijk niemand op te wachten, helemaal niet wanneer je het maar voor een zeer korte tijd nodig hebt.

Meerdere doelen

Een auto is natuurlijk niet de enige reden waarvoor mensen tegenwoordig geld lenen. Aangezien een hypotheek, verbouwing, studie en zelfs meubels steeds duurder zijn, worden hier ook steeds meer leningen voor afgesloten. Let er wel op dat je leningen afsluit om een tijdelijk tekort op te vangen, en niet om zomaar van alles aan te schaffen. Wanneer je namelijk lening op lening gaat stapelen, wordt het gevaarlijk.

Los van het doel waarvoor je leent, kun je natuurlijk ook uit bedragen kiezen. Leningen lopen vaak uit een, verschillend van €100 tot wel €50000. Wanneer jij bijvoorbeeld niet wilt verhuizen maar een uitbouw wilt plaatsen, vergt dit aardig veel eigen geld. Wanneer je dit niet hebt, is het vanzelfsprekend mogelijk om hiervoor een lening af te sluiten. Geld lenen kan dus voor verschillende doeleinden en bedragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie