Koploper Spirit versloeg zaterdag De Wâlden
Koploper Spirit versloeg zaterdag De Wâlden Erik van 't Land

Winnend Spirit sluit veldcompetitie als koploper af

31 oktober 2021 om 00:02 Korfbal

VOORTHUIZEN- Dankzij een overtuigende 22-12 overwinning op De Wâlden heeft Spirit het eerste deel van de veldcompetitie als koploper afgesloten. De ambitieuze Voorthuizenaren wonnen zes van de acht duels en delen de koppositie met Noviomagum. Vanwege het iets betere doelsaldo is Spirit herfstkampioen.

Op Sportcomplex De Voorde speelde Spirit een uitstekende eerste helft waarin het dynamische aanvalsspel met veel variatie gekoppeld werd aan een hoog rendement. Werd het uitduel tegen De Wâlden op de eerste speeldag met 16-17 nog een spannende wedstrijd, zeven weken later was het krachtsverschil behoorlijk groot. Via een bliksemstart en een 4-0 voorsprong liep Spirit tegen de Friese middenmoter uit naar een 14-4 ruststand. In de tweede helft was de thuisploeg minder geïnspireerd en leverden meer kansen minder doelpunten op. Aanvoerder Rens Terpstra viel licht geblesseerd uit en werd goed vervangen door de kersverse vader Richard van Beek.

Trainer Jeroen van Brakel: ,,Natuurlijk ben ik blij met deze overwinning en is het heel goed dat we bovenaan staan. Maar er staan na de winter nog zes wedstrijden op het programma, ik juich pas wanneer we na afloop van de competitie nog steeds bovenaan staan. Het herfstkampioenschap is voor mij geen item. Na het verlies tegen MIA hebben we ons goed hersteld en ook vandaag kwam onze overwinning geen moment in gevaar. We dwongen de tegenstander goed om aan de buitenkant te schieten en hadden zelf de juiste focus en veel energie. De eerste helft hebben we zelfs erg goed gespeeld, over de tweede helft ben ik minder enthousiast, al is het verval goed verklaarbaar. Wij hebben de veldcompetitie hiermee in ieder geval goed afgesloten”.

ZAALCOMPETITIE Van Brakel: ,,Deze week zijn we vrij, daarna gaan wij ons voorbereiden op het zaalseizoen. We hebben een pittig oefenprogramma samengesteld om ons goed voor te bereiden op een zware competitie. Maar we hebben vooral veel zin om de zaal in te gaan. Met de schotklok, de snelle ondergrond en de zuivere speeltijd is dat toch wat attractiever”.

Doelpuntenmakers Spirit: Rosalie van der Stege 4, Rens Terpstra 3, Lejon Bruinekreeft 3, Linda van Puurveen 3, Lieke Beckerman 2, Richard van Beek 2, Anneke van Burken 2, Wiebe Westerhuis 2 en Willem Westerhuis 1.