Beeld van de inbreker die toesloeg bij twee kerken, in Barneveld en Epe.
Beeld van de inbreker die toesloeg bij twee kerken, in Barneveld en Epe. Politie

Inbreker steelt geld en tafelzilver uit kerken in Barneveld en Epe

28 oktober 2021 om 10:28 Inbraak

BARNEVELD/EPE De politie is op zoek naar een man die afgelopen zomer vlak achter elkaar twee inbraken pleegde bij kerkelijk centrum Rehoboth in Barneveld en bij de Sionskerk in Epe. Bij de inbraak in Barneveld zijn beelden van de dader gemaakt, het vermoeden bestaat dat dezelfde man vlak daarvoor ook toesloeg in Epe.

Bij de kerk aan de Gasthuisstraat in Barneveld brak de nog onbekende dader in het weekend van zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus in, door een nooddeur te vernielen. Eenmaal binnen, haalde hij een kluis leeg en nam hij een ,,groot geldbedrag’’ mee, aldus de politie. ,,Hij verliet de kerk weer met een bigshopper over zijn schouder, lopend richting de Veluwehal.’’

In het weekend daarvoor, in de nacht van 24 op 25 juli, werd er ingebroken in een kerk aan de Asseltseweg in Epe. Bij deze inbraak werd veel schade veroorzaakt. Bovendien nam de dader meerdere waardevolle eigendommen van de kerk mee, waaronder een zilveren doopvont en tafelzilver.

De dader droeg een zwarte pet met opdruk en een donkerblauwe jas met capuchon. Hij had zwarte Nike sportschoenen aan met witte zool en hij had een ringbaardje. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie, via 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie