Daan Witte is even aan huis gekluisterd door zijn driedubbele armbreuk.
Daan Witte is even aan huis gekluisterd door zijn driedubbele armbreuk. Pauw Media

VVOP’er Daan Witte brak op drie plekken zijn arm: ‘Ik slaap hier wel slecht van’

27 oktober 2021 om 10:42 Voetbal

BARNEVELD ,,Pff, wat slaap ik hier slecht van, het doet nog aardig wat pijn.” Daan Witte was afgelopen zaterdagmiddag een grote pechvogel. De VVOP-middenvelder brak op liefst drie plekken zijn arm. De wedstrijd tegen Terschuurse Boys werd wel gewonnen. ,,Dat kreeg ik gelukkig nog wel snel mee. Verder is het een kwestie van rust houden en revalideren.”

Het voor Witte zeer pijnlijke en vervelende moment gebeurde vlak voor rust in de met 3-0 gewonnen streekderby. ,,De bal viel er een beetje tussenin en ik ging het kopduel aan met een speler van Terschuurse Boys. Ik sprong best hoog maar raakte uit balans in de lucht. Op een gegeven moment was ik helemaal de oriëntatie kwijt en kwam ik heel ongelukkig terecht, als het ware over de tegenstander heen. Ik probeerde mezelf nog op te vangen en dat gebeurde dus met mijn armen. Tjonge jonge, ik had gelijk door dat het mis was. Ik zei meteen tegen ploeggenoot Stef Overeem dat het mis was en dat ik dacht dat mijn arm gebroken was. En ja, dat dit dan op drie plekken is, is wel heel pijnlijk, ik heb twee breukjes in mijn elleboog en eentje in mijn onderarm. De pijn is flink en ik slaap hier slecht van. Echt balen dit, ik zit ook nog eens vol pijnstillers…”

BRANCARD De middenvelder van de Voorthuizense derdeklasser moest met een brancard worden afgevoerd naar de kleedkamers. ,,Ik kon me helemaal niet draaien dus dat moest inderdaad wel op die manier. Daarna kon ik me eindelijk een beetje omhoog krijgen en moesten de mensen bij VVOP met me aan de slag. Er werd een soort mitella gemaakt waar ik mijn arm in kon doen en daarna kon ik verderop.” 

Samen met zijn vader kon de 23-jarige voetballer - bezig aan zijn zesde jaar in de hoofdmacht van de club waar hij als kleine jongen is begonnen - naar de huisartsenpost. ,,Daar werd ik al snel doorverwezen, naar de spoedeisende hulp. Er werden foto’s gemaakt. Ook moest er een CT-scan komen. Mijn arm ging in het gips en nu ben ik dus thuis. Mijn spieren zijn ook opgerekt dus dat voel ik ook nog eens. Komende woensdag (vandaag, dit interview vond maandagochtend plaats, JJ) kom ik terug in het ziekenhuis van Amersfoort voor een gesprek. Dan wordt ook duidelijk wanneer ik geopereerd word.”

Voorlopig zit voetballen er uiteraard niet in voor de twintiger, die zijn brood verdient bij het Barneveldse online marketingbureau NEOSEM. ,,Vandaag ben ik nog maar niet op mijn werk geweest wegens de pijn, maar misschien later deze week wel weer, met één arm kan ik heus wel wat doen gelukkig. Verder is het een kwestie van rustig aan doen natuurlijk.” 

VANAF JANUARI Witte ging er zaterdag af bij een 1-0 tussenstand. Op de dag zelf kreeg hij nog wel de eindstand mee. ,,Ja, gelukkig maakten ze er nog twee en wonnen we van Terschuurse Boys! Ik kan voorlopig niet meedoen, maar ga ervan uit dat dit vanaf januari wel weer kan hoor. Tot zover heb ik gelukkig ook niets gehoord van complicaties. Als het eenmaal geopereerd is, zullen we zien hoe het verder gaat.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie