Afbeelding
Foto: Shutterstock

Handige tips voor het kiezen van tv meubels

29 oktober 2021 om 07:00 Partnercontent

Een tv meubel heeft niet alleen een praktische functie; het is ook een object dat je snel ziet en dat dus een dominante plek heeft in je interieur. Geen wonder dus dat er zoveel tv meubels zijn om uit te kiezen, ze moeten namelijk functioneel én smaakvol zijn!

Geen idee hoe je moet kiezen tussen al die soorten tv meubels? Er zijn een aantal tips die je mee kunt nemen om je beslissing makkelijker te maken. Ontdek hier wat ze zijn.

Denk eerst praktisch

Maak je veel schoon? Hoe groot is je televisie? Wil je nog meer spullen opslaan in het tv meubel? Denk eerst praktisch in je keuze. Dat begint al bij de afmetingen. Het is prettig als de tv ook echt past op het meubel. Heb je bijvoorbeeld een tv op pootjes? Meet dan de ruimte tussen de pootjes en zorg dat je tv meubel aan beide kanten tenminste 10 centimeter breder is. Dat staat niet alleen mooier maar zorgt ook dat je tv stabiel blijft op het meubel.

Daarnaast kun je praktisch denken als het gaat om schoonmaken. Met een zwevend tv meubel zorg je er bijvoorbeeld voor dat je gemakkelijk onder het meubel kunt schoonmaken. Het heeft immers geen pootjes dus je kunt met zowel de stofzuiger als een zeem of stofdoek er gemakkelijk onderdoor. Voor een zwevend tv meubel heb je overigens wel een stevige, dragende muur nodig. Een gips muur is geen goede basis voor een zwevend meubel omdat deze het gewicht van het meubel zelf inclusief de televisie moet kunnen dragen.

Kortom: praktisch gaat voor esthetisch. Zo voorkom je een miskoop. Nadat je een meubel hebt gevonden dat past bij jouw situatie, kun je verder met de andere tips.

Ergonomisch tv kijken

De fijnste manier om tv te kijken is als je een klein beetje naar beneden kunt kijken. Dat is ergonomisch verantwoord en dus beter voor je rug en nek. Daardoor worden tv meubels de laatste jaren ook steeds lager: de tv’s zelf worden groter en dus moet het meubel omlaag. Houd daar rekening mee in je keuze en meet de hoogte van je televisie goed af voor je een keuze maakt.

Een opgeruimde kamer

Je tv meubel heeft meerdere functies. Ja, het is bedoeld om de televisie op te zetten, maar je kunt er ook decoratie plaatsen, spullen opbergen en kabels in wegwerken. Kies in dat geval voor een tv meubel met vakken of deurtjes als je van een rustige, opgeruimde uitstraling houdt. Een doorzichtig of open tv meubel zorgt er namelijk voor dat je al die spullen kan zien liggen en dat oogt rommelig.

Met deze tips - en een beetje van jouw eigen stijl en smaak natuurlijk - vind je ongetwijfeld het perfecte tv meubel. Kijk online voor het grootste aanbod en de beste prijzen! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie