Man van de wedstrijd Sil Buikema in duel met Remco Speelziek. Ofwel een ex-DTS-speler tegen ex-SDVB-speler.
Man van de wedstrijd Sil Buikema in duel met Remco Speelziek. Ofwel een ex-DTS-speler tegen ex-SDVB-speler. Melvin Taribuka

Sil Buikema steelt de show

24 oktober 2021 om 12:21 Voetbal

SDVB wint met 2-0 van DTS Ede

Peter Pos

BARNEVELD Wekenlang keek Sil Buikema uit naar het treffen met zijn oude club. Zaterdag was het zover. Het werd voor de centrale verdediger nog mooier dan hij vooraf wenste. Geen 1-0, maar een 2-0 overwinning op DTS Ede.


In de 82e minuut brak Sil Buikema eerst een aanval van de tegenstander af en legde de bal vervolgens perfect neer achter de defensie. Zakaria El Biyar was ondertussen al diepgegaan, pikte de bal op en zorgde ervoor dat Rob Knul de 2-0 binnen tikte.
De tweede treffer van SDVB zorgde er niet alleen voor dat de wedstrijd vroegtijdig beslist was, maar ook dat de voorspelling van Buikema, die hij een paar dagen eerder in deze krant deed niet uitkwam.
,,Ik denk dat SDVB met 1-0 wint’’, liet de 24-jarige centrale verdediger optekenen. Dat hij achteraf ‘ongelijk’ kreeg vond de Edenaar niet erg. ,,1-0 was best nog wel tricky, daarom was ik heel blij dat we nog een keer scoorden. Mooi dat ik die bal onderschepte en ‘Zakka’ daarna een fantastische voorzet leverde.”
Op dat moment was op de tribune al besloten dat Buikema uitgeroepen zou worden tot ‘man van de wedstrijd’. Dat was niet vanwege het sentiment omdat hij tegen zijn oude club speelde, maar omdat hij werkelijk ieder duel won.
,,Ik was al twee weken heel gespannen voor deze wedstrijd’’, bekende Buikema na afloop. ,,Voor mijn gevoel draai ik tot nu toe al een lekker seizoen, maar wonnen we nog niet veel. Het is zo mooi dat het er allemaal uitkwam. Ik kan me altijd goed opladen voor dit soort wedstrijden en boven mezelf uitstijgen.”
Buikema hoopte vooraf dat hij tegenover zijn broer Jesse zou komen te staan, maar vanwege een blessure deed de aanvaller van DTS niet mee. ,,Dat was persoonlijk wel jammer, maar het kwam ons ook wel goed uit. Jesse had deze wedstrijd heel bepalend kunnen zijn. In de return mag hij het laten zien.”
Wie ook erg blij was met de overwinning was Bart Schreuder. ,,Deze wedstrijd was vergelijkbaar met die van vorige week. Alleen maken we nu twee goals en toen niet. Wij waren veel fitter en zij konden aanvallend niet echt een vuist maken.”
,,Wij probeerden het tempo hoog te houden en dat deden we goed’’, zag Schreuder, die vlak voor de openingstreffer Zakari El Biyar doorschoof naar de voorhoede. El Biyar was vervolgens betrokken bij beide treffers van SDVB.
Doelpunten: Rico Kuijt en Rob Knul.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie